SDG, ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisiyle Haseke'de Newroz meşalesini yaktı

SDG, ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisiyle Haseke'de Newroz meşalesini yaktı
Kutlamaya, SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kuzeydoğu Suriye temsilcisi Pearl ve PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim katıldı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD Dışişleri Bakanlığı Kuzeydoğu Suriye Temsilcisi Matthew Pearl  ve uluslararası koalisyona bağlı subay ve askerlerin katılımıyla Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde dün akşam Newroz ateşi yaktı.

Kutlamaya, Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kuzeydoğu Suriye Temsilcisi Matthew Pearl ve Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim katıldı.

Törende konuşan Salih Müslim, Newroz'un siyasetle ve bu halkın özgürlük özlemiyle alakası olmayan bir sosyal bayrama dönüştürmek için çeşitli yollara başvurulduğunu ifade ederek, ancak bu günün Kürt halkının ve diğer mazlum halkların tarihinde değerli bir anlam taşıdığını ifade etti.

Foto: North Press Agency

Kuzey Basın Ajansı’nda yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri iki yıldır üst üste Newroz meşalesinin ateşlenmesine Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte katılıyor. Uluslararası koalisyonun subay ve askerlerinin ise 2014 yılında kuzeydoğu Suriye'de IŞİD’e karşı savaşın başlamasından bu yana SDG ile birlikte bu etkinliğe katıldığı kaydedildi.

 

Öne Çıkanlar