'ABD ile F-35 anlaşmasının sona erdiğine dair resmi bir belge gelmedi'

'ABD ile F-35 anlaşmasının sona erdiğine dair resmi bir belge gelmedi'
Su-35 ve Su-57'lerle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 'ABD ile F-35 anlaşmasının sona erdiğine dair resmi bir belge gelmediğini söyledi.

ABD ile süren F-35 savaş uçağı kriziyle ilgili açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin programın en başarılı ortaklarından biri olduğunu ifade ederken, ABD ile F-35 anlaşmasının sona erdiğine dair resmi bir belgenin henüz gelmediğini ifade etti.

UŞAK BAŞINA 8 MİLYON DOLAR EK MALİYET

F-35 projesinde Türkiye'ye ait firmalarının yerine firma bulabilmek için ABD'nin 500-600 milyon dolar tutarında para harcayacağını söyleyen Savunma Sanayii Başkanı Demir, "Bunun sonucunda uçak başına 8 milyon dolar ek maliyet geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya devlet Başkanı Putin'le birlikte incelemelerde bulunduğu Su-35 ve Su-57 savaş uçaklarıyla ilgili A Haber'de açıklamalar yapan Demir, incelemelerin halen sürdüğünü, konu hakkında karar vericilere riskler ve sonuçlar hakkıında bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

'ABD BİR TÜRLÜ S-D00'LERİ TARTIŞMAYA YANAŞMADI'

Rusya'dan alınan S-400'lerle ilgili, "Yıl sonuna kadar sistemi TSK emrine vermiş olacağız" açıklaması yapan Savunma Sanayii Başkanı Demir, "Su-35 uçağı bizim için ancak ara çözüm olabilir. Rusya ile görüşmelerin çok başındayız. Ortaklık ve farklı konularda uzun uzun konuşmamız gerekiyor. ABD'nin S-400 ile ilgili argümanlarını tartışmak istedik. ABD tarafın bir türlü bu konuları tartışmaya yanaşmadı" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar