Savunma Bakanı Akar’dan Suriye’ye 'operasyon' açıklaması

Savunma Bakanı Akar’dan Suriye’ye 'operasyon' açıklaması
Bakan Hulusi Akar, 'Şu an içinde bulunulan durum nedeniyle ülkemizi korumak ve kollamak için bazı müdahaleler yapmak mecburiyetinde olduğumuzu görüyoruz' açıklaması yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret kapsamında gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Bin Ahmad Al Bowardi ile görüştü, BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından kabul edildi. 

Türkiye'den 15 sene sonra bir savunma bakanı tarafından gerçekleştirilen ilk resmi ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akar, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. İlk görüşmeyi BAE Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Al Bowardi ile gerçekleştirdiklerini belirten Akar, savunma ve güvenlik başta olmak üzere karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

‘BERABER FAALİYET GÖSTERECEĞİZ’

Askeri, eğitim" işbirliği konularını ele aldıklarını anlatan Akar, "Ayrıca bir şekilde bazı gecikmeler olduğunun bilinciyle önümüzdeki günlerde yoğun bir çalışmayla bu geçen zamanı da telafi edebileceğimiz konusunda mutabık kaldık. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız çeşitli üst düzey ziyaretler ve heyetler arası görüşmelerle bunu da gerçekleştireceğiz. BAE Genelkurmay Başkanı kısa bir süre sonra ülkemize ziyarette bulunacak. Bu ziyaretle Genelkurmay Başkanımızla konuları teknik düzeyde daha detaylı, ayrıntılı şekilde ele alacaklar" dedi.

BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile de görüştüklerini de söyleyen Akar, "Büyük bir nezaket ve samimiyetle bizi karşılayan Sayın Devlet Başkanı'na yaptığımız çalışmaları sunma fırsatı bulduk. Verdiğimiz bilgi ve değerlendirmelerle ilgili de Sayın Devlet Başkanı’nın da mutabık olduğunu büyük bir memnuniyetle gördük. Buradaki temaslarımız kapsamında yaptığımız çalışmaları ve bu konudaki ilerlemeleri desteklediklerini de ifade ettiler. Bu vesileyle, nazik ve samimi ilgilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

SURİYE’YE YÖNELİK OPERASYON: DÜN DE BUGÜN DE AYNI FİKİRDEYİZ

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) alınan Suriye’ye yönelik operasyona dair de Akar, "Dün de bugün de aynı fikirdeyiz, aynı değerlendirmeyi yapıyoruz. Muhataplarımızla yaptığımız görüşmelerde de çok teferruatlı bir şekilde, tüm somut delilleriyle PKK’nın YPG, YPG'nin de PKK olduğunu ortaya koyduk. Artık bunun herkes tarafından anlaşılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

'TSK HAZIR'

"Şu an içinde bulunulan durum nedeniyle ülkemizi korumak ve kollamak için bazı müdahaleler yapmak mecburiyetinde olduğumuzu görüyoruz. Bunun da herkes tarafından anlaşılmasını bekliyoruz" sözlerini sarf eden Akar, operasyonun zamanına dair ise "Türk Silahlı Kuvvetleri personeliyle, araç gereç, silah ve teçhizatıyla ve sahip olduğu üstün moral, motivasyon ve tecrübesiyle verilecek her türlü görevi yapmaya hazırdır" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar