Sarhoş sürücü, ebeveyninin ölümüne sebep olduğu çocuğa nafaka verecek

Sarhoş sürücü, ebeveyninin ölümüne sebep olduğu çocuğa nafaka verecek
ABD Tennessee Senatosu, sarhoş sürücünün, geride kalan çocuğun bakım masraflarını üstlenmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

ABD Tennessee Senatosu, ebeveynin ölümüne sebep olmaktan suçlu bulunan sarhoş sürücünün geride kalan çocuğa nafaka vermesine oy birliğiyle karar verdi. Onaylanan yasa tasarısına göre; makul miktarda nafaka çocuğun mali ihtiyaçlarına, hayatta kalan ebeveynin veya devletin mali kaynaklarına ve çocuğun alışkın olduğu yaşam standardına göre belirlenecek.

Diken’de yer alan habere göre; Önceden ‘Bentley Yasası’ olan tasarının adı ‘Ethan, Hailey ve Bentley Yasası’ olarak değiştirildi. Yasa adını, kazada ebeveynini kaybeden çocuklardan alıyor. Yasaya göre makul miktarda nafaka çocuğun mali ihtiyaçlarına, hayatta kalan ebeveynin veya devletin mali kaynaklarına ve çocuğun alışkın olduğu yaşam standardına göre belirlenecek.

NBC’nin haberine göre yasanın özetinde şu detaylar yer alıyor: "Bu yasa tasarısına göre, bir sanık, ‘sarhoşluk sebebiyle araçla adam öldürmekten veya ağırlaştırılmış araç cinayetinden’ hüküm giymişse ve suçun mağduru küçük bir çocuğun ebeveyniyse, ceza mahkemesi sanığın, kurbanın her çocuğuna 18 yaşına gelene kadar bakım tazminatı ödemesine hüküm vermelidir."

Öne Çıkanlar