Saray'da Atatürk sansürü

Saray'da Atatürk sansürü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile Saray'da yaptığı ortak basın toplantısında Atatürk’ün adı sansürlendi.

Cumhurbaşkanlığı tercümanı Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün adını söylemedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştü. Erdoğan ve Ahmed görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Etiyopya Başbakanı Ahmed’in Mustafa Kemal Atatürk hakkında kurduğu övgü dolu sözler sansürlendi.

Ortak basın toplantısında konuşan Etiyopya başbakanı Ahmet, konuşmasının bir kısmında, "Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk’ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut dönüşümcü liderliğine kadar Türkiye’nin ulus inşasında örnek olduğunu ve her yönden istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirtmekten memnuniyet duyuyorum" dedi.

Eş zamanlı tercüme yapan Cumhurbaşkanlığı tercümanı ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını söylemeyerek, "Son derece büyük reformist olan ve karizmatik liderinden bu yana, mevcut liderliği çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, son derece önemli bir gelişmeyle, çok önemli bir ulus oluşturma ve sürekli her alanda büyümeyi gerçekleştirmiş bir ülke" ifadelerini kullandı.

ÖZKAN: TERÖR ÖRGÜTÜ TALİBAN'I ÖVMEK SERBEST, ATATÜRK'Ü ÖVMEK YASAK

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından duruma yönelik tepkisini belirtti. Özkan paylaşımında, "Terör örgütü Taliban'ı övmek serbest, Atatürk'ü övmek yasak" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar