Sancar: Seçim yaklaştıkça HDP'yi hatırlıyorlar

Sancar: Seçim yaklaştıkça HDP'yi hatırlıyorlar
HDP Eş Genel Başkanı Sancar hem iktidarın hem de muhalefetin tutumunu eleştirdi, "kimse Kürtleri oy hesabında basit bir rakam olarak görme yanılgısına düşmesin" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın grup toplantısındaki gündemi yaklaşan seçimler ve HDP'ye yönelik iktidardan gelen eleştiriler vardı. 

"Gücümüz haklılığımızdan geliyor" diyen Sancar, "iktidarın saldırılarının nafile olduğunu" söyledi, şöyle konuştu: 

"Tartışmaların tamamında ve bütün siyasi aktörlerin gündeminde biz varız. Neden gündemde olduğumuzu da biliyoruz. Bu ülkede, 100 yıllık kanlı kısır döngüyü önleyecek gerçek alternatif buradadır, HDP'dedir. 

İktidar, HDP'nin gücünün ne olduğunu biliyor. Herkes oy oranımızın gelecek seçimlerde belirleyici olacağını saklayamıyor. Bizim gücümüz sadece oyumuzda değil, fikriyatımızdadır. Bizim gücümüz, siyasaldır, bu doğru siyaset ve bu güçlü fikriyat aynı zamanda büyük bir halk desteğini de yaratmaktadır. Bu kadar büyük saldırıya, kara propagandaya, nefret söylemine rağmen gücü artan bir parti bu gücü nereden alır? Haklılığından... Haklılığımızdan alıyoruz gücümüzü... Bu toplumun geleceğini savunma irademizden alıyoruz. Bizim dışımızda kalan güçlerin, kısır çekişmeleri ile bu ülkeyi düzlüğe çıkaramayacağını görenlerden alıyoruz. Herkesin onuru ile yaşayacağı bir ülkeyi arzuluyoruz. 

İktidar o nedenle durmadan saldırıyor, bu fikriyata, bu güce saldırıyor ama nafile. Başaramayacaklar, bizler başaracağız." 

"SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA HDP'LİLERİ HATIRLAYANLAR VAR" 

HDP Eş genel Başkanı Sancar, muhalefete de göndermede bulundu. "Kürtlere sayı olarak değil, özne olarak bakın" çağrısında bulundu: 

"Seçim yaklaştıkça Kürtler başta olmak üzere HDP'lileri hatırlayanlar artıyor. İktidara söyledik, iktidar dışında kalanlar da HDP üzerinden hesaplar yapıyorlar. Seçim dönemi Kürtleri ve HDP'yi hatırlayanlara bakın, bunların yaptıkları şey Kürtlere bir sayı olarak bakmaktır. Oysa biz Kürtlerin ve HDP'nin temsil ettiği kitlenin bir sayı olmadığını, özne olduğunu, bu ülkenin kurucu gücü olduğunu savunuyoruz ve bunu temsil ediyoruz. Kürtler sayı değildir, kimse Kürtleri oy hesabında basit bir rakam olarak görme yanılgısına düşmesin. Büyük bedeller ödeyerek büyük birikim yaratan bir halkın buna cevabı ağır olacaktır. Kimse sayıya indirgemesin, oy hesabı ile yaklaşmasın. 

"Kim HDP'yi ve Kürtleri sayı üzerinden değerlendiriyorsa çok geç değil diyeceğim ama aslında geciktiler, yine de neresinden dönerlerse kârdır. Bu hesaptan vazgeçin, güzel sözlerle, boş laflarla bir yere çekilebilecek örgütsüz ve bilinçsiz bir kitle olarak görmekten vazgeçin. Vazgeçmiyorsanız seçim günü; Kürtler ve HDP'nin temsil ettiği bütün halklar, size onun faturasını ağır ödetecektir. İktidara da bizim dışımızdaki muhalefete de, siyasette yer almak isteyen herkese bunu hatırlatmak görevimizdir." 

 

Öne Çıkanlar