Sanatçılardan Somalı ve Ermenekli maden işçilerine anlamlı destek: #MadenciyleYürüyorum

Sanatçılardan Somalı ve Ermenekli maden işçilerine anlamlı destek: #MadenciyleYürüyorum
İktidarın vaatler vererek yıllardır oyaladığı madencilere verilen destek, sosyal medyada Türkiye gündeminde 1. sıraya oturdu.

Ödenmeyen ücretleri ve tazminat hakları için yıllardır mücadele eden ancak sürekli iktidar tarafından vaatler verilerek oyalanan Somalı ve Ermenkli maden işçileri, 16 Kasım Pazartesi gününe kadar herhangi bir adım atılmaması durumunda Ankara’ya yürüyüşlerini devam ettirme kararı aldı.

Madencilerin bu kararının ardından Twitter'da #MadenciyleYürüyorum etiketiyle kampanya başlatıldı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının destek tweetleri attığı kampanyaya, sinema, tiyatro, TV ve müzik dünyasından da büyük destek geldi. Genco Erkal, Barış Atay, Suavi, Hüsnü Arkan, Mazlum Çimen, Leman Sam, Onur Saylak, Mahsun Kırmızıgül, Erdal Güney, Yeşim Salkım, Athena grubu üyesi Gökhan Özoğuz gibi isimler yayınladıkları video mesajlarla madencilere desteklerini ilan etti. Sunucu Öykü Serter, yazar Ahmet Ümit ve yönetmen Özcan Alper'in de aralarında olduğu isimler, iktidara seslenerek işçilerin taleplerini paylaştı.

Gazeteci, yazar ve emek meslek örgütü temsilcilerinin de destek verdiği maden işçileri için yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:





































(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar