Sanatçı Hariman: Saldırılarla Êzidilerin acılarını canlandırmak istiyorlar

Sanatçı Hariman: Saldırılarla Êzidilerin acılarını canlandırmak istiyorlar
Çarşema Sor bayramını kutlamak için Şengal’de bulunan sanatçı Hariman, kendi topraklarında olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Şengal’deki Çarşema Sor bayramını kutlamak için Avrupa’dan gelen sanatçı Hariman; "Şengal’e geldiğim için çok mutluyum. Êzidiler kimseye boyun eğmeyecek ve zafer Êzidi halkının olacak. Bu saldırılarla umudumuzu yok etmek, acılarımızı canlandırmak istiyorlar" dedi.

Rojnews'in haberine göre, Çarşema Sor bayramını kutlamak için Şengal’de bulunan sanatçı Hariman, kendi topraklarında olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Hariman, Çarşema Sor bayramı için geldiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti; "Şengal’de olmak farklı bir duygu, buraya geldiğimde kalbim birkaç yıldır yaşadığım yabancılık hissinden kurtuldu. Çok acı gördük. Şengal’e geldiğim için çok mutluyum. Duygularımı ifade edemiyorum, 8 yıl sonra Çarşema Sor bayramını kutlamak için Şengal’e geldim."

Sanatçı Hariman, Şengal’e yönelik saldırılara dikkat çekerek; "Bu saldırılarla umudumuzu yok etmek, acılarımızı canlandırmak istiyorlar. Halkımızı kendi kültüründen mahrum etmek istiyorlar ama hiçbir zaman geri adım atmadık. Halkımızın kaybedeceği bir şey yok, kimseye boyun eğmeyeceğiz, zafer Êzidi halkının olacak" dedi.

Hariman son olarak tüm Êzidi halkının Çarşema Sor bayramını kutlayarak bu bayramın Êzidilerin birliğinin sağlanacağı bir bayram olmasını diledi.

Türkiye'nin KDP işbirliği ile 17 Nisan’da Zap, Metin ve Avaşin bölgelerine sınırdışı harekat başlattı. Çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu da eş zamanlı olarak Êzidxan Asayişine saldırdı.

Tüm kuşatmaya rağmen Çarşema Sor bayramının bu öğleden sonra Serdeşt kampı yakınlarındaki Kers vadisinde kutlanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar