Samsun'da tarım işçilerinin çadırlarını yağmur suyu bastı

Samsun'da tarım işçilerinin çadırlarını yağmur suyu bastı
Sel nedeniyle tarım işçilerinin çadırlarını su bastı. Birçok noktada su baskınları yaşandı.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, gece yarısı etkili olan sağanakta, fındık toplamak için bölgeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin Yeşil Irmak kenarında kurduğu çadırları su bastı. Şanlıurfa’dan gelen 200 işçinin yaklaşık 50 çadırdaki eşyaları ile gıda malzemeleri sular altında kaldı. 

İşçi çavuşu Abdulah Tanı, "Eşyalarımız sular altında kaldı. Zor durumdayız. Yağmur şiddetli oldu, ırmak taşmadı ama çadırlarımız zarar gördü. Yardım bekliyoruz. Durumu yetkililere bildirdik" dedi.

Öte yandan ilçe merkezi ve birçok mahallede su baskınları yaşanan Samsun'da sağanak yağışın etkisiyle, üreticiler yağmur sularıyla gölet olan bahçelerinde fındık toplamaya çalıştılar. 

Samsun Haber'den Cansu Kırcalı'nın aktarımına göre yoğun yağış nedeniyle Kirazlıkçay Mahallesi’nde bir fındık bahçesi yağmur suları nedeniyle gölet haline dönerken tarla sahipleri suyun üstündeki fındıklarını toplamak için uğraş verdiler.

FATSA'DA ÇADIRLAR YIKILDI

Ordu’nun Fatsa ilçesinde de sele dönüşen sağanak yağıştan kaynaklı mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır yıkıldı. Sel suları mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı alanı bastı. Sel sonucu fındık işçilerinin kaldığı bazı çadırlar yıkılırken, işçilerin eşyaları suya kapılarak, metrelerce sürüklendi. Eşyalarını kurtarmak isteyen işçiler sele kapılmaktan son anda kurtuldu. 
 

'HER SENE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ'

Fındık bahçesi sahibi Turgay Yazıcı, "Gece saatlerinde başlayan yağmur tarlalarımızı bu hale getirdi. DSİ ekipleri kanalı açtı, derinleştirdi bu nedenle tarlalarımız bu hale geldi. Kanala su ulaşmıyor. Biriken su tarlalarda kalıyor. İnsanlarımızın hali ortada. Diz boyu sudan fındık toplamaya uğraşıyoruz. Bu durumu her sene yaşamak istemiyoruz" dedi

SANAYİ DE ETKİLENDİ

İlçenin girişinde bulunan sanayi sitesi esnafları sabah dükkanlarını açmaya geldiklerinde iş yerlerinin sular altında kaldığını gördü. Kendi imkanlarıyla tıkanan su giderlerini açmaya çalışan esnaflar, ellerinde kovalar ve çek paslarla suyu bir miktar temizledi. Dükkanlarda bulunan eşyalarda maddi zarar meydana geldi.

Samsun'un Terme ilçesinde geçen yıl taşarak iki kere sele yol açan Terme Çayı'nın debisi de yükseldi. Terme Belediyesi ekipleri akarsuyun etrafında önlem aldı, vatandaşları dikkatli olmaları noktasında uyardı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından bugün sabah saatlerinde Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde yağışın etkili olduğu ve Çarşamba’da 100 kilogramı geçtiği bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar