AKP'li belediye, mahkeme kararına rağmen terminale kafe ihalesi açacak

AKP'li belediye, mahkeme kararına rağmen terminale kafe ihalesi açacak
AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen İlçe Minibüsleri Terminali’ne lokanta ve kafeterya yapımı için ihale düzenleyecek.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında İlçe Minibüsleri Terminali’ne lokanta ve kafeterya yapılması için ihaleye çıkılması kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

Cumhuriyet’in haberine göre CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, terminal inşaatı için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını hatırlatarak "Kültür Park, hukuk dışı şekilde imara açıldı. İmara açıldıktan sonra ilçe terminali ve Alo 153 Kent Yönetim Merkezi inşaatına başlandı. Açılan davalarda ise yürütmeyi durdurma kararı verildi. Plan değişikliği ve millet bahçesi kavramı ile yapılan çalışmalar yasallaştırılmaya çalışıldı. Millet bahçesi içinde terminal tanımı yok" ifadeleriyle tepki gösterdi.

‘DAVA SONUÇLANANA KADAR BURAYLA İLGİLİ İŞLEM  YAPILMAMALI’

"Davayı kaybederse büyükşehir belediyesi, burada kiralamayı alacak olan yatırımcı mağdur olacak" diye belirten Tekcan, "Dava bitene kadar burayla ilgili işlem yapılmamalı" çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar