Şampiyonluk düğümü çözülüyor

Şampiyonluk düğümü çözülüyor
Şampiyonluk yarışında Galatasaray, evinde lider Beşiktaş'ı ağırlıyor.

Süper Lig’in 40. haftasındaki derbi mücadelesinde Galatasaray ile Beşiktaş, bu akşam saat 20:30'da Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Ligde geride kalan haftalarda siyah-beyazlılar 81 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Sarı-kırmızılılar ise 75 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Ligde kalan son 3 maçtan 4 puan çıkarması halinde şampiyon olacak Beşiktaş, bu maçı kazanması halinde şampiyonluk yolunda düğümleri çözmüş olacak.   

İLK MAÇ 1924'DE

Galatasaray ile Beşiktaş rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı’nda oynanan maçla başladı. O karşılaşmayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı. İki takım arasındaki rekabette bugüne kadar 348 kez kozlar paylaşıldı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 122 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 112 kez rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray’ın 484 golüne Beşiktaş 455 ile karşılık verdi.

GALATASARAY BİR ADIM ÖNDE

İki takım Süper Lig tarihinde ise 125 kez karşılaştı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 45, siyah-beyazlılar ise 37 kez gülen taraf oldu. 43 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı. Aslan 150 kez rakip fileleri havalandırırken, Kartal ise 131 kez gol sevinci yaşadı.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Ömer (Saracchi), Marcao, Donk, Şener, Taylan, Babel(Onyekuru), Emre Akbaba, Gedson, Kerem, Halil

Beşiktaş: Ersin, N'Sakala, Vida, Welinton, Rosier, Atiba, Josef, Ljajic, Larin, Ghezzal, Gökhan Töre

Öne Çıkanlar