Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final heyecanı başlıyor

Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final heyecanı başlıyor
Turda ilk maçlar, Manchester City ile Borussia Dortmund ve Real Madrid ile Liverpool arasında oynanacak.

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final karşılaşmasında Borussia Dortmund'u ağarlayacak olan İngiliz ekibi Manchester City, son dönemdeki istikrarlı grafiği ile dikkat çekiyor. Premier Lig'de en yakın takipçisi Manchester United'a 14 puan fark atan Pep Guardiola'nın ekibinde hedef Şampiyonlar Ligi zaferi.

Guardiola maç öncesinde, "Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City tarihi için daha önce yaptığımızdan daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ancak önemli olan nokta; istemek demek daha iyi oynayacağız demek değil. Bu bir futbol maçı. Ne yazık ki seyircisiz ama oynayabildiğimiz en iyi oyunu oynayacağız" dedi.

DORTMUND'DA SON İKİ MAÇTA GALİBİYET ALAMADI

Almanya Ligi'nde son iki karşılaşmasında da galibiyet göremeyen sarı siyahlılar bu maçta takımın en önemli isimlerinden Erling Haaland'a güveniyor. 10 golle Şampiyonlar Ligi'nin zirvesinde bulunan Haaland'ın en büyük destekçisi Jadon Sancho ise sakatlığı nedeniyle sahada olamayacak. 

MUHTEMEL İLK 11'LER

Manchester City: Ederson, Cancelo, Stones, Dias, Zinchenko, Bruyne, Rodrigo, İlkay, Silva, Foden, Sterling

Borussia Dortmund: Hitz, Emre Can, Akanji, Hummels, Guerreiro, Delaney, Hazard, Bellingham, Dahoud, Reus, Haaland

SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Manchester City - Borussia Dortmund maçı bu akşam saat 22.00'da başlayacak ve karşılaşma beIN SPORTS 3'den naklen yayımlanacak.

İKİLİ REKABETTE SON DURUM

Gecenin bir diğer karşılaşmasında ise Real Madrid, Jurgen Klopp'un öğrencileri Liverpool'u ağırlıyor. İki takım arasında oynanan son 5 maçta 3 kez Real Madrid sahadan galibiyetle ayrılan takım olurken 2 mücadele de Liverpool’un üstünlüğü ile sona ermişti. Son 3 maçın tamamını kazanan Real Madrid istatistiklerde önde görünse de Liverpool karşılaşmaya odaklanmış durumda.

REAL MADRİD 12 MAÇTIR YENİLMİYOR

İki takımın bireysel istatistiklerine bakıldığında ise Real Madrid’in 12 maçtır kaybetmediği görülüyor. Son 12 maçında 2 beraberlik ve 10 galibiyet alan Real Madrid oldukça formda. Son 10 maçında tam 4 kez kaybeden Liverpool ise 6 kez de kazanırken hiç berabere kalmadı.

Ev sahibinde Hazard, Ramos ve Carvajal sakatlar arasında yer alırken konuk ekipte de Henderson, Matip, Van Dijk, Origi ve Gomez sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almıyor.

Bein Sports 2 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek olan müsabaka bu akşam, Türkiye saat ile 22:00’da başlayacak. 

Öne Çıkanlar