Salih Müslim: AKP iç siyasette sıkıştığı için, Kürtlere saldırarak nefes almak istiyor

Salih Müslim: AKP iç siyasette sıkıştığı için, Kürtlere saldırarak nefes almak istiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni sınır dışı operasyon' açıklamasına dikkat çeken Salih Müslim, 'Ne kadar savaşı derinleştirirler ise o kadar ayakta kalacaklarını sanıyorlar' dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük "yeni bir askeri harekat" başlatma kararı aldıkları yönünde yaptığı açıklama ve Federe Kürdistan Bölgesine dönük KDP işbirliği ile sürdürülen saldırılara dair Mezopotamya Ajansı'dan (MA) Emrullah Acar'a konuştu. 

Türkiye'nin bölgeye dönük saldırılarının uzun süredir devam ettiğini belirten Müslim, saldırı tehditlerinin daha önce de yapıldığını kaydetti. Siyasi konjonktürün Türkiye'nin aleyhine olduğunu belirten Müslim, "AKP iç siyasette sıkıştığı için, Kürtlere saldırarak bir nefes almak istiyor. Şu an iktidarda bir savaş ve faşizm koalisyonu var. Ne kadar savaşı derinleştirirler ise o kadar ayakta kalacaklarını sanıyorlar. Biz her türlü saldırılara karşı kendimizi savunmak zorundayız. Onların tehditlerini ciddiye alıyoruz, direnmekten başkada önümüzde bir yol yok. Saldırılara karşı önlemlerimizi almak zorundayız. Biz saldırı olsun istemiyoruz, ancak saldırılar kapımızı çaldığında öz savunmamızı gerçekleştirmek zorundayız" diye konuştu. Söz konusu saldırı girişimlerinin 2023 yılında yapılacak genel seçimleri ertelemeye dönük olabileceğine işaret eden Müslim, "Bir kaos olursa seçimi erteleyebilme durumu doğar. AKP savaşı derinleştirerek varlığını sürdürmek istiyor. Bunun alt yapısını da hazırlıyor olabilirler. Her duruma karşı bizim bu açıklamalara ciddi yaklaşmamız ve tedbirlerimizi almamız gerek" dedi. 

GARANTÖR GÜÇLER 

Bölgede bulunan garantör güçlerin konumlarında bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyleyen Müslim, "Bölgede bulunan bütün güçler bu tarz bir saldırı istemediklerini belirtiyor. Bu saldırının DAİŞ’i güçlendirmeye yarayacağının herkes farkında. Olası bir saldırının terörizme hizmet edeceğini söylüyor garantör güçler. Türkiye denetimine aldığı yerlerde insan haklarını ayaklar altına alıyor, demografik değişiklik gerçekleştiriyor. Bugüne kadar hiçbir ülke Türkiye’ye dönük bir girişimde bulunmadı. Yaptığı bütün insan hakları ihlalleri yanlarına kalıyor" ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE NATO’DAN ÇIKARILMALI'

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasıyla ilgili yürüttüğü siyasete değinen Müslim, "Finlandiya ve İsveç konusunda da Türkiye fırsatçıdır. Bunlar Osmanlı oyunu. Şantaj siyaseti yürütüyorlar. Bugüne kadar hep bunu yaptılar. Türkiye'nin bugüne kadar yaptığı şantajları yanlarına kaldı. Herkesi tehdit ediyor, Ortadoğu’da istikrarsızlığın merkezi konumunda. Türkiye terörizmin ana merkezi durumunda ve bunu NATO çatısı altında yapıyor. Bütün saldırılarında NATO’dan güç alıyor. Şimdi de yine şantaj yapıyor. NATO buna artık yeter demeli ve Türkiye’yi NATO’dan çıkarmalıdır" diye konuştu.  

‘TÜRKİYE SON KOZLARINI OYNUYOR’

Olası saldırılara karşı bölgede yaşayan halkların topraklarını savunacağının altını çizen Müslim, devamında şunları söyledi: "Bölge halkı her şeyi görüyor ve yorumluyor. Artık halk politik. Saldırı olursa halk direnir. Köylere dönük bugüne kadar çok saldırı oldu, ancak halk köylerini terk etmedi. Rojava’da var olan savaş sadece Rojava halkının savaşı değil. Bu Türkiye’nin Kürt halkına karşı savaşıdır. Türk devleti varlığını Kürtlerin yokluğunda görüyor. Federe Kürdistan Bölgesi’nde devam eden saldırılar ile Rojava’daki saldırılar birbirinden bağımsız değil. Kürt halkı bu bilinç ile hareket etmeli. Büyük bir saldırı dalgası var ve bu son ellerinde bir çare kalmadığının göstergesi. Her yerde savaşı büyüterek son kozlarını oynuyor. Faşizm ile hareket eden herkes kaybedecek. Türkiye ile ilişkisi olan herkes onunla ilişkilerini keserse onlar için daha iyi olur." 

Öne Çıkanlar