Salgınla mücadele eden sağlık çalışanı: Yasak günlerinde doktorlar bizi özel araçlarıyla alıp bırakıyor

Salgınla mücadele eden sağlık çalışanı: Yasak günlerinde doktorlar bizi özel araçlarıyla alıp bırakıyor
Sokağa çıkma yasağında sağlıkçılara taksiler ücretsiz ancak sağlıkçılara kamu-özel sektör ayrımı yapılıyor. Bir özel hastanede çalışanı yaşadığı mağduriyeti Artı Gerçek'e anlattı.

ROJDA ALTINTAŞ


ARTI GERÇEK - İstanbul Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile sağlık çalışanları için ücretsiz taksi hizmeti başlatmıştı. 1 Mayıs'tan beri sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İETO) tarafından 300 taksi, 50 kamu hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ücretsiz taşıyor.

Öte yandan 4 Mayıs'tan itibaren sağlık çalışanları, başhekimliklerinden alacakları yazı ile 'BiTaksi' uygulamasıyla evden işe, işten eve ücretsiz ulaşım sağlayabiliyor. Ancak bu uygulama özel hastane çalışanları için geçerli değil. Özel hastanede çalışan sağlık çalışanları, ücretsiz taksilerden yararlanamıyor.

'KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINI AYIRMAK BÜYÜK YANLIŞ'

İstanbul'da bir özel hastanede hemşirelik yapan, 27 yaşındaki Nazlı Gürsoy duruma tepkili. Gürsoy, yaşadığı mağduriyeti Artı Gerçek'e anlattı:

"Kamu ve özel sektör çalışanlarını ayırmak, çok büyük bir yanlış oldu. Biz de aynı emeği veriyoruz, diğer meslektaşlarım da aynı emeği veriyor. Mesela benim bugün öğlen 14.00'da nöbetim başlıyordu fakat öğlen 14.00'da ne taksi var, ne otobüs var. Kullanabileceğim bir toplu taşıma aracı yok, 14.00'da başlayacak nöbetime sabah gelmek zorunda kaldım. Sabaha çekince nöbetimi, benim 08:00'da hastanede olmam gerekiyordu fakat benim otobüs seferim 08:45'de başladı. Otobüs geç geldi. İki aktarma yapıyorum, ikinci otobüsüme ancak 09:00'da binebildim. Saat 09:15'te buradaydım, bir saat 15 dakika geç kaldım."

'DOKTORLAR ÖZEL ARAÇLARIYLA BİZİ ALIP BIRAKIYORLAR'

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde iş arkadaşlarından destek aldığını belirten Gürsoy, "Devletin yapmış olduğu ayrımcılık bizi çok mağdur etti. Yeri geliyor, doktorlarımız sağ olsun özel araçlarıyla bizi alıp bırakıyorlar fakat bunu yapmak zorunda değiller. Özel ve kamu  çalışanlarını bu şekilde ayırmaları çok yanlış oldu çünkü hepimiz aynı emeği veriyoruz, biz de pandemi hastalarıyla uğraştık, biz de coronavirus hastalarıyla temasta  bulunduk." dedi

Öne Çıkanlar