Saldırıya uğrayan doktor: Cezasızlık devam ederse şiddet son bulmaz

Saldırıya uğrayan doktor: Cezasızlık devam ederse şiddet son bulmaz
Antep Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi ettiği hasta tarafından saldırıya uğrayan doktor, ‘Cezasızlık politikası devam ederse saldırılar son bulmaz’ dedi.

Antep Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan doktor A.E. (24), 2 Ağustos gecesi tedavi ettiği hasta tarafından saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan A.E. yaşayanlara tepki göstererek, "Bizlerin görevini güvenli şekilde yapabileceği bir ortamın yaratılması lazım. Bir ay önce bir doktor arkadaşımız öldürüldü. Eğer bu cezasızlık politikası devam ederse saldırılar asla son bulmaz" dedi.

SUÇ DUYURURUSUNDA BULUNDU

Doktor A. E. Yaşadıklarını Gazete Duvar’dan Cengiz Anıl Bölükbaş'a anlattı. Hastanın geldiğini, muayenesini yaptığını ve kan aldığını söyleyen A.E., işlemlerin ardından triyaj bölümünde yoğunluk olmasın diye hastayı bekleme salonuna davet ettiğini belirtti. Bunun üzerine hastadan "Sen karışma" cevabını aldığını ifade eden A.E. "Ben nasıl karışmayayım, burada çalışan doktorum" deyince bunun üzerine hasta küfür ediyor. Küfrün ardından hastanın kendisine saldırmaya başladığını söyleyen A.E., "Bana yumruk attı. Boynumda ve kolumda saldırının izleri var. Bunun üzerine yeşil alanı kapattık. Asistanlar geldi, hastanın arkasından tutup saldırıyı durdurdular. Daha sonra polisler geldi. Saldırı esnasında ise bazı hastalar ve yakınları saldırganı tebrik etti. 25 Aralık Devlet Hastanesi’nden darp raporu aldım. Daha sonra saldırgan hakkında karakolda suç duyurusunda bulunup ifade verdim" diye konuştu.

‘SİNİRLENİP BAĞIRMAYA, TARTIŞMAYA BAŞLIYORLAR’

A.E her gün bu tarz olaylara maruz kaldıklarını belirterek, "Bazen de hastayla ilgilenirken birçok hasta yakını bulunuyor yanında. İçerde işimizi yapmamıza engel oluyor. Uyarınca da sinirlenip bağırmaya, tartışmaya başlıyorlar. Hastanenin kapasitesi belli. Her hasta ve yakını nasıl triyaj odasında beklesin? Üst üste kalmak zorunda kalırız öyle bir durumda" dedi.

'GÖREVİMİZİ YAPACAĞIMIZ GÜVENLİ ORTAM SAĞLANMALI'

Saldırıların bu kadar yaygınlaşmasındaki nedenlerini anlatan A.E., "Çok rahatça saldırabiliyorlar, çünkü sonucunda bir ceza almıyorlar" dedi. A.E. kendisine saldıran kişinin ifadesinin ardından büyük ihtimal serbest bırakılacağını, saldıranların hak ettikleri cezayı aldıklarında bu denli şiddet uygulayamayacağını belirtiyor. A.E. son olarak şunları ifade etti:

"Ortada bir sebep yokken saldırıya uğradım. Ben çocukluktan beri doktor olmak istiyordum. Bu saldırından sonra doktorluktan nefret etmiyorum belki ama bu durum canımı çok sıkıyor. Kapıda güvenlikler bulunuyor ama triyaj odasında da en az birisi olabilir olaylara hızlıca müdahale edebilmek için. Bizlerin görevini güvenli şekilde yapabileceği bir ortamın yaratılması lazım. Bir ay önce bir doktor arkadaşımız öldürüldü. Eğer bu cezasızlık politikası devam ederse saldırılar asla son bulmaz."

Öne Çıkanlar