Şair Suca Dündar hayatını kaybetti

Şair Suca Dündar hayatını kaybetti
PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi şair Suca Dündar hayata veda etti.

PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) üyesi olan şair Suca Dündar'ın 22 Mart 2021’de yaşamını yitirdiği öğrenildi.

PEN Yazarlar Derneği, Dündar’ın ardından "Şair Suca Dündar ‘Eserleriyle Yaşayanlar’ arasında…" başlıklı şu açıklamayı yayımladı:

"Değerli üyemiz, sevgili dostumuz şair Suca Dündar’ın sonsuzluğa göçtüğünü öğrendik. Çok üzgünüz. Suca Dündar 1948 yılında Ardahan / Posof’ta doğmuş, çocukluk ve gençlik yılları Ardahan ve Kars’ta geçmişti. İstanbul Şişli İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirmiş, bir kamu kurumundan emekli olmuştu. Yönetim Kurulu üyemiz sevgili Zeynep Aliye dostumuzun eşiydi. Eserleri arasında ‘Çektirilmemiş Fotoğraflar’, ‘Yüze Su Vurmak’ ve ‘Nehirlere Bakamam’ (Artshop yayınları) var. Eserleriyle, anılarla, sevgimizle, okunarak yaşıyor, yaşayacak."

Türkiye Yazarlar Sendikası ise Dündar’ı "Karanfil" adlı şiiriyle uğurladı.

"...çocuk kalbimde sakladığım o çiçek karanfildi

gidenlerin ardından bağırsam yetişir

onunla koşsam önlerine geçerdim

yazdıkça sildiğim bir mektuptu o

hiç kimseye vermedim veremedim"

SUCA DÜNDAR HAKKINDA

1948’de Ardahan Posof’ta doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Ardahan ve Kars’ta geçirdi.

İstanbul Şişli İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. Bir kamu kurumundan emekli olan şairin şiirleri; Atika, Yeni Biçem, Şiir Ülkesi, Eşik, Dünya Kitap, Islık, Şiir Oku, Edebiyat Gündemi, Gerçek Sanat, Berfin Bahar, Şiiri Özlüyorum, Papirüs, Kıyı, Akköy, Edebiyat Nöbeti gibi dergilerde yayımlandı.

"Menhir ve Pelerin", "Gök Çıkmazı", "Yüze Su Vurmak", "Nehirlere Bakamam" ve "Çektirilmemiş Fotoğraflar" adlı şiir kitaplarını kaleme alan Suca Dündar, PEN Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Aliye ile evliydi.

Öne Çıkanlar