Sağlık emekçileri iş bıraktı: Sağlıklı geleceği birlikte inşa edeceğiz

Sağlık emekçileri iş bıraktı: Sağlıklı geleceği birlikte inşa edeceğiz
Sağlık çalışanlarıyla ilgili düzenlemeleri içiren yeni yasa teklifini protesto eden sağlıkçılar iş bırakarak, 'Emeğimizin hakkını aldığımız bir geleceği birlikte inşa edeceğiz' dedi.

İzmir'deki sağlık emekçileri, TBMM Genel Kurulu'na kendileriyle ilgili teklif olarak sunulan düzenlemeyi protesto etmek için iş bıraktı. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken bize performansa dayalı ödeme sistemini dayatılıyor" dedi.

Konak'ta bulunan İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlıkçılar, "Oyalama değil hakkımızı istiyoruz emekliliğe yansıyacak insanca yaşayacak temel ücret istiyoruz" ve "TBMM Genel Kurulu’na teklif olarak sunulan haklarımızı gasp eden düzenlemeyi kabul etmiyoruz grevdeyiz" yazılı pankartlar taşıyarak,  "Sağlıkta şiddet sona ersin", "Emek bizim söz bizim", "Susmuyoruz korkmuyoruz hiçbir yere gitmiyoruz" ve "Sağlıkta performans ölüm demektir" sloganları attı.   

‘SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN EMEĞİ İLE ALAY EDİLDİ’

Sağlık emekçileri adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, yeni yasa teklifiyle yeniden farkına varıldığı gibi Meclis’te, ekranlarda yürütülen senaryoların hem sağlık emekçilerinin hem de toplumun gözünde artık hükümsüz olduğunu söyledi. Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle sağlık emekçilerinin emeğiyle alay edildiğini söyleyen Kaynak, "Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu" dedi.

‘SAĞLIKLI BİR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’

Dayatılan bu sağlıksızlığa karşı bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için bir araya geldiklerini vurgulayan Kaynak, "Bugünkü eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır. Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir. Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.
 
Açıklama kurum temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti. 

Öne Çıkanlar