Sağlık Bakanlığı raporunda eleştiri: Personel yetersiz, sağlıkçıların görev tanımları net değil

Sağlık Bakanlığı raporunda eleştiri: Personel yetersiz, sağlıkçıların görev tanımları net değil
Sağlık Bakanlığı'nın faaliyet raporunda, sağlıkçılara yönelik tutumun eksik olduğu ve 'Çalışan personelin motivasyonunu artırmaya yönelik uygulamaların yetersizliği' tespiti yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, yıllardır sağlık personeli sayısının yetersiz olmasının eleştirildiği öğrenildi. Bakanlığın faaliyet raporlarında 2011’den bu yana "Personel sayısının sağlık hizmet talebi ve kurumsal ihtiyacı karşılayamaması" tespiti yer aldı.

Cumhuriyet’in haberine göre 2017’den bu yana sağlıkçıların istifa sebeplerinden gösterdiği performans ödeme sisteminin de eleştirildiği ve konuya ilişkin "Performansa dayalı ödeme sisteminin sistem amaçları, klinik kalite, memnuniyet ve operasyonel etkinlik ve verimlilik gibi göstergeler ile ilişkisinin yeterli olmaması" denildiği görüldü.

BAKANLIK: SAĞLIKÇILARIN GÖREV TANIMLARI NET DEĞİL

Sağlık çalışanlarının çalışma alanları dışında görevlendirmeleriyle ilgili şikâyetleri de bakanlığın faaliyet raporlarında son dört yıldır "Mesleki görev tanımlarının açık ve net olmaması" tanımıyla yer aldı.

Raporlarda 2019’dan bu yana eğitimli personelden faydalanılamadığına ilişkin tespitler de görüldü. Son üç yıldır yayımlanan raporlarda "Personel arasındaki yüksek lisans, doktora vb. eğitimlerini tamamlayanlardan yeteri kadar faydalanılmaması" itirafına yer verildi.

‘ÇALIŞANLARIN MOTİVASYONUNU ARTTIRMAYA YÖNELİK UYGULAMALAR YETERSİZ’

Bakanlığın 2021 faaliyet raporunun zayıflıklar bölümünde de lojman, kantin, kreş, otopark, spor salonu gibi sosyal imkânların yetersiz olduğu kaydedildi. Raporda ayrıca, sağlıkçılara yönelik tutumun da eksik olduğu belirtilerek "Çalışan personelin motivasyonunu artırmaya yönelik uygulamaların yetersizliği" değerlendirmesi yapıldı.

Öne Çıkanlar