Sağlık Bakanı: Pozitif çıkan 10 kişiden 4'ü İstanbul'da

Sağlık Bakanı: Pozitif çıkan 10 kişiden 4'ü İstanbul'da
Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İstanbul'da müzikli mekanların gece saat 12'den önce kapanabileceğini söyledi.

ARTI GERÇEK- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki Bilim Kurulu Toplantısı sonrası konuşan Fahrettin Koca, "İlk kez bir toplantımızı Ankara'nın dışında yaptık" dedi.

 Bunun sıradan bir olay olmadığına dikkat çeken Bakan, "Pozitif çıkan her 10 kişiden 4'ü İstanbul'dadır. Bütün sağlık çalışanları, hastane yöneticileri, Bilim Kurulu olarak teyakkuzdayız" ifadelerini kullandı. 

Kamuda esnek çalışma düzenine geçildiğini belirten Sağlık Bakanı Koca özel sektöre de seslenerek esnek çalışma sistemine geçilmesini istedi.

İstanbul'da şu anda sağlık altyapısının mevcut vaka sayısı ile baş edebilecek durumda olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı, ancak bunun her zaman böyle olacağı anlamının çıkarılmaması gerektiğini kaydetti.

Bakan, İstanbul'da gece saatlerinde eğlence mekanı kapanış saatlerinin ileriye çekilmesi ile ilgili Bilim Kurulu'nun önerisi olduğunu söyledi.

Yurttaşlara maske, mesafe ve temizlik noktasında bir kez daha hassasiyet göstermeleri çağrısında bulunan Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

- Testi pozitif çıkan 10 kişiden 4'ü İstanbul'da.

-Hareketliliği ve teması azaltın.

-Salgınla savaş tek başına kurumların gücü ile yapılamaz.

-Mecburi olmadıkça dışarı çıkmayın.

-Testi pozitif çıkanlar filyasyon ekiplerine temaslılarını eksiksik bildirsin.

-Türkiye'nin kalbinin attığı yeri korumak zorundayız.

-Salgınla savaşta disiplin şart.

-İşverenlere sesleniyorum, esnek mesai sistemine geçmek için elinizden geleni yapın, şartlarınız uygunsa vardiyalı çalışın.

-İstanbul'a günlük gidiş gelişlerinin fazla olduğu illerde de vaka sayıları yüksektir.

-İstanbul'da durum kontrol altına alınamazsa salgın baş edilebilir olmaktan çıkacak.

Toplantı sırasında son 24 saate dair Coronavirus verilerini de paylaşan Sağlık Bakanı, bugün 2 bin 305 hastaya Covid-19 teşhisi konulduğunu 77 hastanın da hayatını kaybettiğini söyledi.

-İstanbul'da sokağa çıkma kıstlaması düşünmüyoruz.

- İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66.

- (Eczacılar Odası'na) Ortada olmayan aşı (grip aşısı) pazarlanmamalı, parasında değiliz, aşıyı temin etmeye çalışıyoruz.

-Toplantı sırasında sözü Prof. Dr. Ateş Kara'ya veren Sağlık Bakanı, grip aşısı ile ilgili önceliğin verildiği kesimleden birinin gebeler olduğınu söyledi.

Ateş Kara: Grip aşısında ilk etapta çok çok yüksek riskliler belirlendi.

-Önümüzdai günlerde 12 bin sağlık çalışanı alımı yapacağız.

-İstanbul'da son bir haftada vaka artış hızı yüzde 62.

-Vatandaşların tebirlere uymanısı bekl,yoruz

-Bizim hareketliliği 3'te 1'e indirmemiz gerekiyor.

-Okullarla ilgili vaka artışı gözlemlemedik. Eğitimin kademelendirilmesine şimdilik gerek görülmüyor.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NUN TOPLANTIYA ÇAĞRILMAMASI:

"Bugün ateş bulgusunun olmadığını, kendini iyi hissettiğini söyledi. Pazartesi ilçe belediyeleri ile görüşme yapıldı. Büyükşehir belediye başkanının bildiğiniz gibi rahatsızlığı oldu, buradan geçmiş olsun dileklerimi bir daha iletiyorum. Bugün de yer yer kendim arıyorum, arkadaşlarımız yakın takipteler. Genel durumun, sağlığının iyi olduğunu, bugün itibarıyla ateş bulgusunun olmadığını, kendilerini çok iyi hissettiklerini ifade etmiş oldular. Ben pandemi durumunun siyasi zeminine çekilmesini siyasetçilere bir şey kazandıracağına inanmıyorum. Siyaset zemininde çekilmemesi noktasında bir kararlılık içinde olacağımızı ayrıca ifade etmek istiyorum. Bu arada bütün iletişim kanallarının açık olduğunu söylemek isterim. Sayın Vali Bey filyasyon toplantısı olduğu için güvenlikle ilgili sorunları değerlendirmek üzere sayın vali ve emniyeti ben çağırdım. Bu konuyla ilgili talimatları söylemek içindi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar