Sabah, Muharrem İnce'nin 'aklından geçen' twiti haber yapmayı başardı

Sabah, Muharrem İnce'nin 'aklından geçen' twiti haber yapmayı başardı
Sabah gazetesi kendi rekorunu kırdı. Muharrem İnce'nin düşüncelerini okuyup haber yaptı.

GTA şifrelerini, "FETÖ şifreleri" olarak paylaşan, stüdyoda savaş muhabirliği yapan iktidar medyasından Sabah gazetesi, CHP'li Muharrem İnce'nin "atmayı düşündüğü" sosyal medya paylaşımını yazma becerisini gösterdi.

İnce'nin düşüncelerini okuyan Sabah, Ayasofya'da kılınacak namaz tartışmasında Canan Kaftancıoğlu'na cevaben İnce'nin  "‘Sen domuz eti ye ben namaza giderim’" diye düşündüğünü yazdı.

Sabah bu tür haberdeki ilk iddialı çıkışını Gezi Parkı'ndaki ağaçlarla röportaj yaparak gerçekleştirmişti.

Söz konusu 'gazetecilik timsali' haberde,"İddiaya göre; İnce sosyal medya hesabından "Sen domuz eti yemeye devam et. Biz Ayasofya'da namaza gideriz" şeklinde paylaşımda bulunmayı düşündü. Ancak son anda partinin üst düzey yöneticileri tarafından engellendi" ifadeleri yer aldı.

Daha sonra yaptığı paylaşımda ise İnce "Ben bu partinin gençlik kollarından bu yana her kademesinde görev yapmış birisiyim. CHP kültürünü ve parti terbiyesini iyi bilirim. Onun için partimizin il başkanı ile basın önünde tartışmaya girmem. Takdir kamuoyunun ve partililerin vicdanına aittir" açıklamasından bulundu. Kaftancıoğlu'nun açıklamasına genel merkez ve örgütler de öfkelendi. İnce'nin son anda önlenen paylaşımı kulisleri hareketlendirdi." ifadeleri kullanıldı.

'BUNUN SONU PAPATYA FALIDIR'

İnce ise, kendisine ait resmi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Muharrem İnce paylaşımında "Haysiyetsiz, hain, vatansız FETÖcüler benimle ilgili yalan yanlış tweetler atmaya, açıklamalar yapmaya başlamışlar. Sizin yalanlarınıza, kumpaslarınıza, hesaplarınıza daha önce de direndik, yine direniriz" ifadelerini kullandı.

İnce konuya dair ilk paylaşımında ise, "İktidar medyası niyetimi okumuş, aklımdan geçenleri benim yerime düşünmüş, dibin dibi rezil bir habere imza atmış. Bunun sonu telepati, kahvenin dibi, telve veya papatya falıdır" yorumu yaptı.

Öne Çıkanlar