Kira fiyatlarına düzenleme geliyor

Kira fiyatlarına düzenleme geliyor
Üç bakanlık, son aylarda tırmanışa geçen kira fiyatları için devrede. Kiralık ev fiyatlarına müdahale etmek için kolları sıvayan hükümetin ilk seçeneği tavan fiyat uygulaması olacak.

Hükümet yükselen kira fiyatlarına karşı çalışma başlattığı öğrenildi. Üç bakanlık, tırmanışa geçen kira fiyatları için devreye giriyor. Serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale etmek için hükümetin masadaki ilk seçeneğinin tavan fiyat uygulaması olacağı ileri sürüldü.

BAKAN KURUM AÇIKLAMIŞTI

Son bir yılda iki üç kat zam gelen kira fiyatlarındaki yükseliş yaşamı olumsuz etkilerken, hükümetin kiralarda düzenleme için harekete geçeceği öğrenildi. Sabah'ta yer alan habere göre; hükümet konutta arz sıkıntısı sebebiyle son dönemde artan ev kiraları konusunda çalışmalara başladı. Üç bakanlık devreye girerek tavan fiyat dahil birçok uygulama üzerinde çalışıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili güzel bir gelişme üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.

Bakan Kurum, "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" şeklinde açıklamıştı.

Öne Çıkanlar