Rusya ve Ukrayna'dan karşılıklı takas videoları

Rusya ve Ukrayna'dan karşılıklı takas videoları
Takas pazarlığının merkezinde Putin'in yakın arkadaşı Medvedçuk var

Rusya, Ukrayna'da esir alınan iki İngiliz vatandaşının görüntülerini yayınlayarak, Kiev yönetimine Kremlin yanlısı siyasetçi Viktor Medvedçuk ile esir takası teklifinde bulundu. Ukrayna güvenlik servisi ise eş zamanlı olarak Medvedçuk'un bir görüntüsünü yayınlayarak, Mariupol'daki Ukrayna güçleriyle takas teklif etti.

 

 

'MEDVEDÇUK SERBEST BIRAKILSIN, EVE DÖNELİM'

Rusya devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, Ukrayna'da esir alınan İngiliz vatandaşları Shaun Pinner ve Aiden Aslin görülüyor. İki İngiliz vatandaşı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a seslenerek, Medvedçuk'un serbest bırakılması karşılığında eve dönmek istediklerini söylüyor.

 

Ukrayna devlet televizyonunda ise eş zamanlı olarak Medvedçuk'un bir görüntüsünü yayınlayarak, Mariupol'daki Ukrayna güçleriyle takas teklif etti.

Ukrayna güvenlik servisinin ise eş zamanlı yayınladığı videoda Medvedçuk görülüyor. Ev hapsinden kaçması sonrası geçtiğimiz hafta yakalanan Kremlin yanlısı Ukraynalı siyasetçi videoda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, Mariupol'da kuşatma altında bulunan ve Rusya'nın 'teslim ol' çağrısına uymayan Ukrayna askerleri ile takas edilmek istiyor.

 

Öne Çıkanlar