Rusya vatandaşından Kadıköy'de savaş karşıtı eylem

Rusya vatandaşından Kadıköy'de savaş karşıtı eylem
Ukraynalı akrabaları için eylem yapan Yevgeniye, "Biz bu savaşa yol verdik. O zaman çok meşguldük ve halada çok meşgulüz" dedi.

Yağmur KAYA


+GERÇEK - Rusya vatandaşı Yevgeniye, ülkesinin Ukrayna'ya açtığı savaşı İstanbul Kadıköy'de protesto etti. 

Yevgeniye, bir yüzünde kırmızı renkli zemin üzerinde haykıran bir çocuk görseli diğer yüzünde ise Rusça "Biz bu savaşa yol verdik. O zaman çok meşguldük ve halada çok meşgulüz" yazılı döviz taşıyarak savaş karşıtı protesto gerçekleştirdi. 

Bir hafta önce Türkiye'ye geldiğini ifade eden Yevgeniye, Rusya'da savaş karşıtı protestolara katıldığını ve çok büyük bir polis şiddetine maruz kaldığını söyledi. Rusya'da Ukraynalı akrabaları için bir şeyler yapmanın oldukça zor olduğunu bu nedenle Ukraynalı akrabalarına İstanbul'da daha yararlı işler yapabileceğini düşündüğü için geldiğini belirtti.  

'TÜRKİYE'YE GELENLER HESAP AÇMAYA ÇALIŞIYOR'

Yevgeniye, "Biz bu savaşa yol verdik. O zaman çok meşguldük ve hala çok meşgulüz" yazılı dövizi ise şu şekilde yorumladı: "Buraya (Türkiye'ye) gelen Rusya vatandaşlarının bir kısmı hala meşgul. İşte banka hesaplarını açmaya çalışıyor, oturum izni almaya çalışıyor. Unutuyoruz. Unutmamamız gerekiyor. Hala Ukrayna'da savaş var. Her sene daha da kötü. Son zamanlarda özellikle bu savaşlardan dolayı dışarı çıkan aslında çok az insan var. Benim Ukraynalı akrabalarım var ve ben buradan (Türkiye) daha çok faydalı olabilirim."

Ülkesi Rusya'da savaş karşıtı protestolara katıldığını söyleyen Yevgeniye, on binlerce kişinin Rusya'yı terk ettiğini ya da terk etmek istediğini belirtti. Ancak her geçen gün Rusya'dan ayrılmanın zorlaştığını belirten Yevgeniye, Moskova'da iken çok tedirgin olduğunu vurguladı. 

Öne Çıkanlar