Rusya: Türkiye İdlib'le ilgili abartılı açıklamalar yapmamalı

Rusya: Türkiye İdlib'le ilgili abartılı açıklamalar yapmamalı
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye’ye İdlib’le ilgili abartılı açıklamalar yapmayıp bunun yerine özel iletişim kanallarını devreye alma çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İdlib’de operasyon başlatmanın an meselesi olduğu yönündeki açıklamasını yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’ye İdlib’le ilgili abartılı açıklamalardan kaçınıp, bunun yerine özel iletişim kanallarını kullanma çağrısı yaptı.

Zaharova, "Türkiye yönetiminin açıklamaları konusuna gelince, ‘sahada’ herhangi bir gerilim halinde birçok ülke açıklama yapmanın uygun olduğunu düşünüyor, halbuki bize göre bu tür durumlarda her şeyden önce mevcut iletişim kanallarının devreye alınması gerekiyor, zira (bu kanalların) muazzam bir potansiyeli var" diye konuştu.

Rus Dışişleri Sözcüsü ayrıca, "Suriyeli yetkililerin kendi topraklarında neler yapması gerektiği yönündeki açıklamalar konusunda da egemen bir devletin söz konusu olduğunu ve Suriye silahlı kuvvetlerinin kendi toprağında bulunduklarını unutmamak gerekiyor. Baz ilke bu olmalı" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar