Rusya: Suriye ve Libya'dan Karabağ'a gelen teröristleri geri çekin

Rusya: Suriye ve Libya'dan Karabağ'a gelen teröristleri geri çekin
Azerbaycan ile Ermenistan arasında Karabağ bölgesi nedeniyle çatışma başladığında Türkiye'nin bölgeye silahlı cihatçıları gönderdiği belirtilmişti.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ nedeniyle başlayan çatışmalar dört gündür devam ediyor. Çatışmaların başladığı gün Türkiye'nin Suriye'den silahla cihatçıları Karabağ'a gönderdiği belirtilmişti. Ancak söz konusu haber teyit edilmemişti. AFP'nin habere göre ise Moskova, Libya ve Suriye'den "paralı savaşçı"ların Karabağ'a gönderildiğini söyledi.

Fransız haber ajansı AFP'nin Rusya diplomatlarına dayandırdığı habere göre Moskova, Karabağ'da "Libya ve Suriye'den gelen paralı savaşçıların ve teröristlerin görev aldığını" belirtti.

Euronews'in AFP'den aktardığına göre, çatışmadaki tansiyonun daha da yükselmesinden endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, durumun kendilerini "derinden" endişelendirdiğini belirten Moskova, "Yasa dışı silahlı gruplara bağlı savaşçılar özellikle Suriye ve Libya'dan Karabağ'daki çatışmaya katılmak için gönderiliyor" denildi.

Açıklamada meselenin taraflarının çatışmada "yabancı paralı askerlerin ve teröristlerin" kullanılmasını engellemek ve geri çekilmelerini sağlamak için "gerekli tedbirleri" alması çağrısında bulunuldu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'nin Suriye'den çektiği 300 dolayında paralı askeri Dağlık Karabağ'a gönderdiğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar