Rusya saldırısından 3 saat önce Kiev'de doğan bebek İstanbul'da

Rusya saldırısından 3 saat önce Kiev'de doğan bebek İstanbul'da
Kiev'de Rusya'nın askeri saldırısından 3 saat önce doğan, babası Türkiyeli annesi Ukraynalı olan bebek, ailesiyle birlikte Romanya üzerinden İstanbul'a geldi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 24 Şubat gecesi, Rusya'nın hava saldırısından 3 saat önce doğan Emilian, babası Mutlu Özdemir ve Ukraynalı annesi Daria ile birlikte İstanbul'a geldi. Saldırının başlamasının ardından önce sığınağa geçen, sonra kendi imkanlarıyla Kiev'den Romanya sınırına giden Özdemir ailesi, buradan önce başkent Bükreş'e oradan da THY'nin tahliye seferiyle İstanbul'a ulaştı.

Savaş nedeniyle bebeklerine kimlik kartı ve pasaport çıkartamayan aile, İstanbul Havalimanı'nda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Emilian bebeğe seyahat belgesi düzenlenmesiyle Türkiye'ye giriş yapabildi. Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Mutlu Özdemir, son bir haftada hem mutluluğu hem de korkuyu birlikte yaşadıklarını söyledi.

DHA'nın haberine göre Özdemir, "Oğlum 24 Şubat'ta saat 00.03'de dünyaya geldi. Bu mutlulukla ne yapacağımı şaşırdım. Fakat 3 saat sonra siren ve bomba sesleriyle birlikte irkildik. Hayatımızda ilk defa böyle bir şey başımıza geldi. Hastane odasındaydık ve hemşireler geldi birden. Sığınağa gitmemiz gerektiğini söylediler. Şoktaydım. Ne olduğunu anlamadık. Sabaha kadar bomba ve siren sesleri... Sevinç yerini korkuya, sıkıntıya bıraktı, koruma çabasına dönüştü. Çok şükür geldik. Şu anda İstanbul'dayız. Eşimin ailesi bizi Romanya sınırına bıraktı. Oradan taksiyle Bükreş'e geldik. Romanya'da bir gece kaldık. Sonra Bükreş'te de Türk Hava Yolları'nın uçağıyla buraya geldik" diye konuştu.

Öne Çıkanlar