Rusya: Palmira'nın kuzeyine hava saldırısı düzenledik, 200 kişi öldürüldü

Rusya: Palmira'nın kuzeyine hava saldırısı düzenledik, 200 kişi öldürüldü
Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Karpov, 'Militanlar Palmira yakınlarında kamufle edilmiş bir eğitim merkezi kurarak,burada eğitim veriyordu' dedi.

Rusya, Suriye'nin Palmira kentinin kuzeyinde adını açıklamadığı ancak cihatçı ve Suriye yönetimi karşıtı olduğu tahmin edilen bir gruba karşı hava saldırısı düzenlediğini ve saldırıda 200 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Euronews'in aktardığına göre Rusya Savunma Bakanlığı'nın Facebook hesabında yayımlanan açıklamada, "terörist" noktaların değişik kaynaklarca doğrulanmasının ardından bölgeye hava operasyonu düzenlendiği duyuruldu. İki barınağın hedef alındığı ve yaklaşık 200 savaşçının öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada hava operasyonunda 24 ağır silahlı pikap ve patlayıcılardan oluşan yarım ton cephaneliğin de imha edildiği duyuruldu.

'EĞİTİM MERKEZYDİ'

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Alexander Karpov, hava saldırısının tarihi Palmira kentinin kuzeyine düzenlendiği söyledi. Alanın "teröristler için eğitim merkezi" olduğunu belirten Karpov, "İstihbarat raporlarına göre, militanlar Palmira yakınlarında kamufle edilmiş bir eğitim merkezi kurarak, teröristleri ülkenin farklı yerlerine saldırı için göndermeden önce burada eğitim veriyordu" dedi.

Açıklamada bölgede Suriye yönetimine karşı savaşan hangi grubun hedef alındığı belirtilmedi. Rusya yönetimi, 2015 yılından beri Suriye'de 2011'de başlayan iç savaşta Devlet Başkanı Beşar Esad'a askeri ve siyasi olarak destek veriyor. 

Öne Çıkanlar