Rusya, İzyum'daki 'savaş suçu' iddiasını reddeti

Rusya, İzyum'daki 'savaş suçu' iddiasını reddeti
Kremlin, Ukrayna'nın İzyum şehrinde 400'den fazla kişinin bir toplu mezarda bulunduğunu açıklaması sonrası yaptığı savaş suçu iddiasını "yalan" diye niteledi.

Kremlin, Ukrayna'nın Harkov bölgesinde Rus güçlerinin savaş suçu işlediği iddiasını yalanladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov "Buça'dakiyle aynı senaryo. Bu bir yalan. Tabii ki biz doğruyu savunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Rusya güçleri nisan ayında başkent Kiev yakınındaki Buça kasabasından geri çekildiğinde de Ukrayna hükümeti, Rus ordusunu burada savaş suçu işlemekle suçlamıştı. Rusya, uydurma olarak nitelediği bu suçlamaları reddiyor. Ukrayna tarafının Buça’yla ilgili suçlamaları ardından Rusya ve Ukrayna delegasyonları arasında yürütülen barış görüşmeleri çökmüştü.

Ukrayna güçlerinin bu ay Harkov’daki İzyum kasabasına girmesi ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngilizce konuştuğu bir video yayınlayarak, bölgede bulunduğunu söylediği 'toplu mezarları görmeleri için’ yabancı basın kuruluşlarının temsilcilerini bölgeye davet etmişti.

Ukraynalı yetkililer bulunan toplu mezarda 440'tan fazla kişinin bulunduğunu, bu kişilerin çoğunun sivil olduğunu ve mezarda bulunan bazı kişilerin ellerinin ve boyunlarının bağlanmış halde olduğunu açıklamıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar