Rusya 'nükleer silah' açıklamasını yineledi: Blöf değil

Rusya 'nükleer silah' açıklamasını yineledi: Blöf değil
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, 'Eğer sınırımızı zorlarsanız, kendimizi korumak için nükleer silah kullanma hakkımız var. Bu kesinlikle bir blöf değil' dedi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Rusya'nın eski devlet başkanı Dmitri Medvedev, Ukrayna ve Batı'ya yönelik nükleer silah tehdidini yineledi. Medvedev, "Eğer sınırımızı zorlarsanız, kendimizi korumak için nükleer silah kullanma hakkımız var. Ve bu kesinlikle bir blöf değil" dedi. Medvedev, Telegram kanalından yayınlanan açıklamada, "NATO'nun bu senaryoda bile çatışmaya doğrudan müdahale etmeyeceğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Medvedev şunları söyledi:

"Size – sadece kendilerini işiten sağırlar için tekrar hatırlatmak zorundayım. Rusya, nükleer caydırıcılık alanındaki devlet politikasının temellerine sıkı sıkıya bağlı olarak, önceden belirlenmiş durumlarda gerekirse nükleer silah kullanma hakkına sahiptir. Biz veya müttefiklerimiz bu tür silahlarla saldırıya uğrarsak ya da konvansiyonel silahların kullanılmasıyla devletimizin varlığı tehdit edilirse."

Eski Rusya lideri, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada nükleer silahlar da dahil olmak üzere Rusya'ya katılacak bölgeleri askeri olarak koruyacaklarını söylemişti. Medvedev, "Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor" demişti.

Geçtiğimiz hafta, Ukrayna'da Moskova yönetiminin kontrolü altındaki bölgelerde Rusya’ya katılmak için referandum düzenleneceği duyuruldu. Donbass, Herson ve Zaporijya'da yapılan referandumların bugün sona ermesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar