Rus savcılığı, İstanbul Havalimanı için inceleme başlattı

Rus savcılığı, İstanbul Havalimanı için inceleme başlattı
Moskova Bölgelerarası Ulaştırma Savcılığı, İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan yabancı yolcuların haklarının ihlal edilip edilmediğine ilişkin inceleme başlattı.

Rusya’da savcılık, İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan Rus turistlerin haklarının ihlal edilip edilmediğine dair inceleme başlattı. Kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle 24 Ocak’ta havalimanı trafiği durdurulmuş, neredeyse bir gün boyunca kapalı kalmıştı. Binlerce yolcu havalimanında mahsur kalırken, turistler "Otel istiyoruz" diyerek eylem yapmıştı. İstanbul Havalimanı’nın kentin uzak bir noktasına yapılması ve henüz metronun inşa edilmemesi yolcuların kente dönememesine neden olmuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre; Rusya’da Moskova Bölgelerarası Ulaştırma Savcılığı, İstanbul Havalimanı'nda uçuşları iptal olan yolcuların haklarının ihlal edilip edilmediğine yönelik soruşturma başlattı.

Savcılık açıklamasında, "Moskova Bölgelerarası Ulaştırma Savcılığı, İstanbul Havalimanı’nda seferlerdeki kalkış ve inişlerdeki gecikmeler nedeniyle yolcu haklarına riayet edilip edilmediğine ilişkin inceleme başlattı. Kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda binden fazla uçuş ertelenmiş ve iptal edilmişti" ifadeleri kullanıldı.

Moskova Savcılığı, özellikle de yolcuların mahsur kalmasının ardından havayolu şirketlerinin müşterilerine yeme-içme, konaklama dahil olmak üzere, hangi hizmetleri sağladığını kontrol edecek. Savcılık ayrıca Moskova Moskova’daki havacılık hizmetlerinin yolcuları uçuşlarındaki gecikmeleri bilgilendirme konusunda ne kadar dakik davrandığını değerlendirecek. Havaalanında mahsur kalan yolcular arasında çok sayıda Rus yolcu vardı.

 

 

 

 

Öne Çıkanlar