Rusya'dan Erdoğan'a arabuluculuk yanıtı: Kiev'i Minsk'e ikna et

Rusya'dan Erdoğan'a arabuluculuk yanıtı: Kiev'i Minsk'e ikna et
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ile Ukrayna liderlerini bir araya getirme teklifi üzerine Kremlin, "Kiev’i Minsk anlaşmalarını uygulamaya ikna edebilirse memnuniyet duyarız" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'de buluşturulması yönündeki teklife yanıt verdi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladığı arabuluculuk teklifiyle ilgili soruya, Peskov şu yanıtı verdi:

"Tabii ki Ukrayna’daki durumun sona ermesine yardımcı olabilecek her ülkenin girişimlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasındaki temel uyuşmazlık, (Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların sona erdirilmesi için yapılan) Minsk anlaşmalarının uygulanmasının Kiev tarafından durdurulmasıdır. Türk partnerlerimiz Ukraynalılara etki edip onları, önceden yapılmış anlaşmalar ile yükümlülüklerini yerine getirmeye teşvik edebilirlerse bunu sadece memnuniyetle karşılayabiliriz. Bununla ilgili temasların gerçekleştirileceği yerin neresi olacağı, ikincil önemdedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar