Rusya'dan 'eski casusa suikast' suçlamalarına yalanlama

Rusya'dan 'eski casusa suikast' suçlamalarına yalanlama
Rusya Dışişleri Bakanı, eski bir Rus casusunun İngiltere'de sinir gazıyla zehirlendiği haberlerini "propaganda ve histeri" diyerek yalanladı

HABER MERKEZİ - İngiltere'de, sinir gazına maruz bırakılması nedeniyle yoğun bakımda olan eski Rus casus Sergey Skripal'ın zehirlenmesi ile ilgili Rusya'dan yalanlama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuyla ilgili gazetecilerden gelen soruya "bununla ilgili kanıt niteliğinde olabilecek tek bir şey duymadık. Yalnızca, suratlarında ciddi ifadeler ve seslerinde dokunaklı bir ton ile 'suçlunun Rusya olduğunun anlaşılması halinde, bu ülkeye hiç unutamayacağı bir yanıt verileceğini' söyleyen meslektaşlarınızın verdikleri röportajları televizyonlardan izliyoruz" cevabını verdi. Lavrov sözlerini, "bunlar ciddiye alınabilecek şeyler değil. Bunlar saf propaganda ve histeri" şeklnde sürdürdü. 

Rus Dışişleri Bakanı ayrıca, 'propaganda kanalları yerine profesyonel kanallar' üzerinden kendilerine başvurulması ve Rusya'nın yardımına gereksinim duyulduğuna dair bir işaretin gelmesi halinde, elinde gereken bilgiler bulunuyorsa Moskova'nın soruşturmaya yardım etmeyi değerlendirmeye hazır olduğunu da kaydetti. (Sputnik) 


İLGİLİ HABER: ESKİ RUS CASUS SİNİR GAZINA MARUZ KALMIŞ

Öne Çıkanlar