'Rus ajanı' olmakla suçlanan İspanyol gazeteci için çağrı: Gündeme getirin

'Rus ajanı' olmakla suçlanan İspanyol gazeteci için çağrı: Gündeme getirin
150 gündür cezaevinde tutulan İspanyol gazeteci Pablo González'in avukatı, konuşmasının yasak olduğunu belirterek Avrupalı yetkililere çağrı yaptı: Durumunu gündeme getirin.

Rusya-Ukrayna savaşı başladığında "Rus ajanı" olduğu suçlamasıyla Polonya’da tutuklanan İspanyol gazeteci Pablo González, 150 gündür cezaevinde tutuluyor.

Geçen hafta İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, Polonya’da Polonya Başbakanı ile bir araya gelse de González’in durumu gündeme gelmedi. İspanyol gazeteciler González’in bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyor.

28 ŞUBAT’TA POLONYA’DA TUTUKLANDI

Evrensel'in aktarımına göre, İspanyol Público gazetesinde çalışan Pablo González, 28 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna işgalinden 4 gün sonra Ukrayna sınırından 13 kilometre uzaklıktaki Polonya’ya bağlı Przemyśl kasabasında tutuklandı. González’in tutuklanma sebebi ise "Rus askeri istihbaratı GRU'nun ajanı olmak" iddiasıydı. Ancak ne avukatlarına ne de ailesine, delillerin ne olduğu açıklanmadı. Üstelik tutuklu gazeteci için duruşma tarihi de verilmedi. Avukatlar, gazeteciler ve ailesi tutuklu gazeteci için adalet talep etmeye devam ediyor. 

EŞİ ENGELLEMELERİ ANLATTI

González’in eşi Oihana Goiriena, geçtiğimiz çarşamba günü bir video ile eşiyle ilgili engelleri anlattı. González’in maksimum güvenlikli bir hapishanede tutulduğunu bu nedenle ne kendisi ne de çocukları ile görüşemediğini bildiren Goiriena, eşi ile ilgili sadece İspanyol konsolosu ve Polonyalı avukat ile iletişim kurabildiğini bildirdi.

Goiriena, İspanya-Polonya arasındaki zirveye katılmak üzere Varşova'da bulunan İspanya Başbakanı Pedro Sánchez'den, gazetecinin adil bir savunma ve yargılanma hakkı için Polonyalı yetkililerle aracılık yapmasını istedi. 

Pablo González’in Polonyalı avukatı Bartosz Rogala ise tutuklu gazetecinin prosedürüyle ilgili konuşmasının yasak olduğunu belirterek, Avrupalı yetkililere, gazetecinin durumunu gündeme getirmeleriyle ilgili çağrı yaptı.

Öne Çıkanlar