Rum Ortodoks Kilisesi’nde ilk kez eşcinsel bir çiftin çocukları vaftiz edildi

Rum Ortodoks Kilisesi’nde ilk kez eşcinsel bir çiftin çocukları vaftiz edildi
Çiftin çocukları Aleksios ve Eleni, güney Atina’daki Vouliagmeni banliyösündeki Panagia Faneromeni Kilisesi’nde Başpiskopos Elpidophoros tarafından vaftiz edildi.

Rum Ortodoks Kilisesi’nde ilk kez gay bir çiftin çocukları vaftiz edildi. Böylece Rum Ortodoks Kilisesi’nde ilk kez eşcinsel bir çiftin çocukları vaftiz edilmiş oldu.

Evanggelos Bousis ve Peter Dundas’ın çocukları için geçen Cumartesi günü Rum Ortodoks vaftiz töreni düzenlendi.

Greekreporter’dan Anna Vinchmann’ın haberine göre, çiftin çocukları Aleksios ve Eleni, güney Atina’daki Vouliagmeni banliyösündeki Panagia Faneromeni Kilisesi’nde Başpiskopos Elpidophoros tarafından vaftiz edildi.

Evanggelos’un kardeşi George Bousis kişisel sosyal medya hesabından "Dün sadece ailem ve benim için değil, tüm Rum Ortodoks Kilisemiz için gerçekten özel bir andı. Büyük ruhani liderimiz, Amerika Başpiskoposu Elpidophoros Hazretlerine, bebekleri vaftiz ettikleri ve inancımızın hiçbir çocuğunu veya üyesini geri çevirmedikleri için teşekkür ederiz" mesajını paylaştı.

İLERLEME İŞARETİ

Pek çok sosyal medya kullanıcısı bu adımı LGBT topluluğunun kabulü açısından Rum Ortodoks Kilisesi’nde büyük ilerlemenin işareti olarak değerlendiriyor: "Bu, kilisemizde ihtiyaç duyduğumuz ilerleme ve liderliktir; burada hiç kimse, ne oldukları, hayatlarını nasıl yaşamayı seçtikleri ve kimi sevdikleri için Tanrımızdan asla inkar edilmemelidir."

Öne Çıkanlar