Evli olduğu erkek tarafından silahla vurulan kadının hayati tehlikesi sürüyor: İki defa karakola başvurdu

Evli olduğu erkek tarafından silahla vurulan kadının hayati tehlikesi sürüyor: İki defa karakola başvurdu
Bekçi Özcan Yıldız tarafından ateşli silahla ağır yaralanan ve hayati tehlikesi süren R.Y. gördüğü şiddet karşısında iki defa polise başvuruda bulunduğu ancak önlem alınmadığı belirtildi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bekçi Özcan Yıldız, evli olduğu R.Y’yi 9 Haziran’da ateşli silahla ağır yaraladı. Hastanede tedavi gören R.Y’nin hayati tehlikesi devam ederken, saldırgan olay günü gözaltına alınıp tutuklandı.  9 yıldır evli olan ve bu evlilikten 3 çocuğu olan R.Y’nin sistematik şiddet gördüğünü anlatan ailesi, Y’nin "devletin silahı" ile vurulduğunu söyledi. Hastanede endişeli bekleyişini sürdüren anne Ş.A, "Kızım gördüğü şiddet karşısında iki defa polise başvurdu bir kere de sığınma evine gitti. Ama yine şiddet gördüğü yere dönmek zorunda bırakıldı" diye yaşadıklarını özetledi.

‘BİZ GİTMESİNİ İSTEMİYORDUK AMA ADAMIN SİLAHI VARDI’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre saldırgan Özcan Yıldız'ın bekçi olduktan sonra R.Y.’ye karşı şiddetin dozunu arttırdığını ifade eden anne Ş.A, "Kızımı çok dövüyordu. Yaralıyordu. Buna dair fotoğraflar da var elimde. Ama kızım çocukları için katlanıyordu. Hatta kızım bazen bizim eve gelirken, biz gitmesini istemiyorduk ama adamın silahı vardı. Gelip zorla götürüyordu" diye konuştu. 

 'İKİ DEFA POLİSE BAŞVURDU'

 Kızı R. Y.’nin uğradığı şiddete karşı iki defa polis karakoluna giderek şikayette bulunduğunu da aktaran anne Ş.A, "Bir defa da sığınma evine gitti. Ama yine geri dönmek zorunda bırakıldı" dedi.

‘HER GÜN KADINLAR ÖLDÜRÜLÜYOR’

Failin bekçi olduktan sonra şiddette sınır tanımadığına dikkat çeken Ş.A., "Bekçi oldu kötü oldu. Ne zamanki bekçi oldu ve eline silahı aldı delirdi. Zorla götürüyordu, tehdit ediyordu. Kızımda ailesine bir şey olmasın diye şiddet gördüğü yere dönmek zorunda kalıyordu. Kimse kızıma yapılan bu şiddete ses çıkarmadı, herkes biliyordu ama ses etmiyordu. Ona en ağır ceza verilsin istiyorum. Kadınları öldüren erkeklere ağır cezalar verilseydi daha fazla kadın ölmezdi.  Müebbet almasını istiyorum. Benim ciğerim yandı onun ki de yansın. Devlet devlet olsaydı bu işin altından kalkardı. Her gün kadınlar öldürülüyor" diyerek cezasızlığa tepki gösterdi.

‘DEVLET BUNU YAPANLARA MÜEBBET CEZA VERMELİ’

 R.Y.’nin dedesi K.A ise R.Y.’nin gördüğü şiddet karşısında birçok yere başvurmasına rağmen önlem alınmadığına vurgu yaptı. K.A. "Devletin bunların hepsinden haberi var. Devletin silahıyla bunu yaptı. Devlet nasıl buna izin veriyor. Savcı şiddeti biliyordu ama yine de serbest bırakıyordu. Torunum boşanmak istiyordu. Ama adam ‘namus’ adı altında kabul etmiyordu" ifadelerini kullandı. Torunun hayati tehlikesinin devam ettiğini ve endişeli olduklarını söyleyen K.A, "Şuan durumu tehlikeli. Devlet bunu yapanlara müebbet ceza vermeli. Biz müebbet ceza verilsin istiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar