Roketsan'da patlama

Roketsan'da patlama
Ankara'da Roketsan' fabrikasında patlama meydana geldi. İki kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı kuruluşu Roketsan Fabrikası'nda saat 14.00 sıralarında henüz açıklanmayan bir nedenle patlama meydana geldi.

Patlama ile birlikte fabrikada dumanlar yükselirken, çevredeki binalarda meydana gelen büyük sarsıntı nedeniyle çevrede panik yaşandı. İlçe merkezinde de hissedilen patlamada ilk belirlemelere göre can kaybı meydana gelmedi. Ancak patlama sırasında çalışanlardan bazılarının yaralandığı iddia ediliyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, patlama ile ilgili Twitter hesabından açıklamada, "Roketsan'da yaşanan patlamayla ilgili yaptığımız ilk tespitlere göre herhangi bir can kaybı söz konusu değildir. Roketsan çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

DAHA ÖNCE DE PATLAMIŞTI

Daha önceki yıllarda da patlamaların meydana geldiği Ankara-Samsun kara yolu kenarındaki Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş, ilçe merkezindeki binalarda büyük bir sarsıntıya sebep olmuştu

İlk patlamanın ardından açıklama yapan firma yetkilileri yükses ses çıktığı için patlama olarak algılandığını iddia etmişti.

Roketsan, kurulduğu 1988'den bugüne Türk Silahlı Kuvvetleri ve çeşitli ülkelerin roket ve füze sistemi ihtiyacı için tasarım ve üretim yapıyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar