Rojava'da IŞİD'e karşı YPG için savaşan İngiliz asker, Ukrayna'da Rusya ordusuna esir düştü

Rojava'da IŞİD'e karşı YPG için savaşan İngiliz asker, Ukrayna'da Rusya ordusuna esir düştü
Ukrayna ordusunda görev yaptığı iddia edilen bir İngiltere vatandaşının Rusya askerlerine esir düştüğü açıklandı. Aslin'in IŞİD'e karşı savaştığı da belirtildi.

Ukrayna'da yabancı askerlere ilişkin farklı iddialar ortaya atılırken bu kez İngiltere'den bir askerin Ukrayna'nın Mariupol kentinde Rusya'ya karşı savaşırken esir düştüğü ortaya çıktı.

Gazete Duvar'ın BBC'den Emma Vardy imzalı haberden aktardığına göre, Ukrayna ordusunda deniz piyadesi görevi olduğu iddia edilen Aidin Aslin ve beraberindeki askerler Mariupol'da Rusya askerleri tarafından esir alındı. Annesi Ang Wood BBC'ye yaptığı açıklamada, oğlunun yakalanmadan önce kendisini aradığını belirterek "Oğlum benim aradı, silahları kalmadığını söyledi. Teslim olmaktan başka ihtimali yoktu. Onu seviyorum, o benim kahramanım" dedi.

 

İngiliz askerin arkadaşı Brennan Philips de BBC'ye "Yiyecek, mühimmat ve erzaksız kalmışlardı. Onlara teslim olmak dışında başka seçenek bırakılmadı. Eminim ellerinde bir kurşun kalsaydı, onu vururlardı" açıklaması yaptı.

 

Öne Çıkanlar