Roboski aileleri Kılıçdaroğlu'nu bekliyor

Roboski aileleri Kılıçdaroğlu'nu bekliyor
Roboski katliamında oğlunu kaybeden Mehmet Encü, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden memnun olduklarını söyledi ve ekledi: Asıl Helalleşme katliamın aydınlatılması ile olur.

Remzi  Budancir


+GERÇEK-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Aralık 2011’de 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalandığı Roboski'ye giderek aileleri ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve çok sayıda CHP Milletvekilinin katılacağı ziyaret "Helalleşme" kapsamında gerçekleşecek.

ENCÜ: KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ BİZİ MEMNUN ETTİ

Roboski katliamında öldürülen 34 kişi arasında oğlu olan Memet Encü, Kılıçaroğlu’nun Roboskiye geliş programını doğruladı. Kılıçdaroğlu’nun gelişinin kendilerine iletildiğini ifade eden Encü, "Ziyareti bize ilettiler. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceği söylendi. Bize iletilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu çocuklarımızın mezarını ziyaret edecek. Bizde orada olacağız. Bunun dışında program hakkında detaylı bilgi yok.  Bu ziyaret bizi oldukça memnun etti. Olumlu buluyoruz" dedi. 

"HELALLEŞME" ROBOSKİ KATLİAMIN AYDINLATILMASI İLE OLUR

Kılıçdaroğlu’nun "Helalleşme" kapsamında Roboski’ye gittiğini hatırlatan Öncü, gerçek helalleşmenin Roboski katliamının aydınlatılması ile olacağına vurgu yaptı: 
"Tabiki ana muhalefet partisi olan CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdarığlu’nun ziyareti önemeli. Bunu olumlu buluyoruz ama helalleşme mesesi çok farklı. Çocuklarımızı katledenler yargılanmadan, failler hak ettiği ceza almadan, Roboski katliamı aydınlatılmadan bir helalleşme olmaz. Evet, ziyaret önemli, helalleşme ise ancak Roboski katliamının aydınlatılması ile olur" 

AİLELER TALEPLERİNİ İLETECEKLER

Kılıçdaroğu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve milletvekillileri ile birlikte geleceklerini ifade ede Encü, "CHP’li milletvekilleri Levent Gök olsun, Sezgin Tanrıkulu olsun her yıl geliyordu. Ama bu defa partilerinin genel başkanı geliyor. Ana muhalefet partisinin genel başkanı. Aileler olarak katliamın aydınlatılmasına ilişkin bazı taleplerimiz olacak. Şu anda ileler olarak bir araya geliyoruz. Ne tür talepler ileteceğimizi konuşuyoruz. Aileler olarak taleplerimizi ortaklaşa dile getireceğiz" diye konuştu. 

CHP MİLLETVEKİLİ GÖK ROBOSKİ’Yİ YAZDI

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret haberi öncesinden CHP Ankara Milletvekili Levet Gök’ün Roboski programının olduğunu ifade eden Encü, şunları söyledi: "Aslında Levet beyin programı vardı. Onun bir hazırlığı olduğunu biliyorduk. Levent Gök 34 çocuğumuzla ilgili kitap yapmış. Levent bey yazdığı kitabı getirerek çocuklarımızın mezarı başında biz ailelere verecek. Böyle bir program vardı. Sanırım Levet bey Kemal bey ile birlikte gelecek."

KILIÇDAROĞLU’NUN İLK ZİYARETİ

CHP’li milletvekilinin daha önce heyetler halinde gittiği Roboski’ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk ziyareti olacak. Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise 2012 yılı, Mayıs ayında Anneler gününde Roboskiye giderek, anneler ile bir araya gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar