Dikbayır, saldırı girişimini anlattı: A Haber'in kameramanıyla gelen kişi bizi provoke etmeye çalıştı

Dikbayır, saldırı girişimini anlattı: A Haber'in kameramanıyla gelen kişi bizi provoke etmeye çalıştı
İYİ Partili Ümit Dikbayır, Rize'de Akşener'e yapılan saldırı girişimi için 'Bir parti seçim kaybedebilir, iktidardan düşebilir ama bunlara başvurmaması lazım. Çok çirkin' dedi.

ARTI GERÇEK- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e dün Rize'de sözlü ve fiziki saldırı girişimi olmuştu. Ortaya çıkan görüntüler tepki toplamış ve tartışmalara neden olmuştu. 

Akşener'e yapılan saldırı girişiminde yanında bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, ARTI TV yayınında, orada yaşananları şöyle anlattı:

"Biz dün, genel başkanımız ve birkaç milletvekilimizle birlikte Rize'ye gittik. Biliyorsunuz İkizdere'de bir doğa katliamı var, onun için gitmiştik. İlk durduğumuz yerde A Haber'in kameramanıyla birlikte bir bayan geldi. Biz tecrübeliyiz, çok il, ilçe dolaşıyoruz. Bunun normal olmadığını anladık. Bize daha önce defalarca yanıtladığımız ukalaca bir soru sordu ve çok kötü, çirkin bir dille sordu. Genel Başkan önce muhatap olmayacaktı. Ama bu şeye devam edince orada bir cevap verdi. Biz programımıza devam ettik, esnafları geziyoruz. Bizim gireceğimiz ikinci ya da üçüncü dükkana, bir provokasyonun altyapısını yapıyorlardı. Biz o bayana dedik, 'Sen çık dışarı, biz burada esnafı dinleyeceğiz.' Bayan dışarı çıktı. Ondan sonra dışarıda bayanı içeriye sokan bir arkadaş bizim bir arkadaşımıza saldırdı. Orada bir arbede yaşandı, ondan sonra biz programımıza devam ettik. Oradaki esnaf gezimizi bitirdik, İkizdere'ye gittik. Orası güzel geçti. Oradan Çayeli'ne geçtik. Çayeli'nde de oranın insanı değil, bize oranın esnafı söyledi, 'Muhtemelen Cengiz İnşaat'ın şantiyesinden getirildi' dediler. Orada bir provokasyona uğradık ama programımızı sonlandırdık ve geri döndük."

Dikbayır, "Güvenlik zafiyeti var mıydı?" sorusuna, "Evet, doğru. Bizim Grup Başkan Vekilimiz Lütfü Türkkan müdahil oldu ona da. Orada daha kapsamlı bir önlem alınabilirdi. Çünkü belliydi ne olacağı, oradaki fotoğraf okunuyordu. Maalesef biz müdahale ettikten sonra güvenlik önlemlerini biraz artırdılar. Şunun altını çizmek istiyorum; Bu Rizelilerin bir provokasyonu değildi. Bunlar dışarıdan gelme bir yapıydı, oradaki vatandaşlarımız da çok ayıpladı ve bizimle birlikte onları kınadılar." yanıtını verdi.

"Bu artık oylarının düşmesi ve bir panik halindeler, oraya bağlıyoruz. Bir parti seçim kaybedebilir, iktidardan düşebilir ama bunlara başvurmaması lazım. Çok çirkin, ülkemize yakışmıyor." diyen Dikbayır, seçim güvenliği konusunda ise "En ufak bir endişemiz yok, devletin güvenlik güçlerine güveniyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar