Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan kayıplara karıştı

Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan kayıplara karıştı
Rıza Bey Apartmanı'nın yapımında kullanılan demirin yıkıma davetiye çıkardığı belirtiliyor. Binanın yapımına 1993 yılında başlandı. Oturma ruhsatı ise 1997'de alındı.

ARTI GERÇEK - Depremin ardından İzmir Bayraklı'da yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Apartmanın müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan ise kayıplara karıştı.

Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzemeler tartışma konusu oldu. Apartmanın yapımında kullanılan demirin yıkıma davetiye çıkardığı belirtiliyor.

Rıza Bey Apartmanı'nın tapu tescil belgesi 1991 yılına ait. Apartmanın ruhsat tarihi ise 13 Nisan 1993. Binanın yapımına 1993 yılında başlandı. Oturma ruhsatı ise 1997'de alındı.

Yapı müteahhidinin ismi Hasan Hüseyin Özkan olarak geçiyor. Özkan adres olarak Bornova'da Gediz Caddesi üzerinde bir iş hanını göstermiş. Ancak şimdi bu adreste oturmuyor. Özkan'ın belediye kayıtlarında gösterdiği adreste ise bambaşka bir yer var.

Hasan Hüseyin Özkan'ın İzmir'de "Özkanlar" diye geçen semtte çok sayıda binası var. Özkan'ın 2000'li yılların başında ticari faaliyetleri iflas etti. Binalarının büyük bir bölümünü sattı, Uşak'a taşındı. Uşak'ta yeniden müteahhitlik şirketi kurdu.

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi Cenk Yaltırak da Rıza Bey Apartmanı'nın çevresinin sulak bir bostan olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar