Rıza Bey Apartmanı davasında ‘reddi heyet’ talebine ret

Rıza Bey Apartmanı davasında ‘reddi heyet’ talebine ret
Rıza Bey Apartmanı'ndaki ölüm ve yaralanmalara dair 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan açılan davada 'reddi hakim' talebi kabul edilmedi.

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde 36 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı Rıza Bey Apartmanı ile ilgili davada 2'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davada, mahkeme heyeti müşteki avukatlarının reddi hakim talebini reddetti.

Rıza Bey Apartmanı'ndaki ölüm ve yaralanmalara ilişkin haklarında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan dava açılan ikisi tutuklu 9 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. Bayraklı Adliyesi’nde bulunan İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar müteahhit Hasan Hüseyin Özkan ile mimar Ali Serdar Bayram Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları da davada hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının geçen celsede mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini belirterek istedikleri "heyetin reddi talebinin" yerinde bulunmadığını belirterek, talebi reddetti.

MÜTEAHHİT: BENİM DIŞIMDA GELİŞMELER OLMUŞ

Daha sonra sanıklardan müteahhit Hasan Hüseyin Özkan’ın savunmasına geçildi. 18 aydan fazladır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini talep eden Özkan, "Bina yapıldığından itibaren yüzlerce deprem olmuş. Benim dışımda bir sürü gelişme olmuş. Dükkanlar birleşmiş, nasıl birleşmiş? Mantolama yapılmış ve binaya tonlarca yük bindirilmiş, delik açılmış. Ben bu binayı temelden biliyorum" diye konuştu.

Ardından savunmasını yapan sanık mimar Ali Serdar Bayram ise, hiç bulunmadığı ve gitmediği inşaattan dolayı bir yıldır hapis yattığını belirterek, tahliyesini talep etti.

27 MAYIS’A ERTELENDİ

Müşteki avukatları ise sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Savcılık da taleplerin kabul edilmesini ve tutukluluğun devamını istedi.

Mahkeme heyeti, iki sanığın tutukluluğunun devamına, diğer soruşturmaların cevaplarının beklenmesine ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.

Öne Çıkanlar