‘Riskli alan’da 12 katlık yapılaşma izni

‘Riskli alan’da 12 katlık yapılaşma izni
Gaziosmanpaşa Belediyesi, daha önce riskli alan ilan edilen bölgede 12 kata kadar yapılaşmaya izin verdi

Geçtiğimiz aylarda kentsel dönüşüm kapsamındaki yurttaşlara kira yardımını kesmesi ve Sarıgöl Mahallesi’nde zorla insanları evlerinden çıkarmak istemesiyle gündeme gelen AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi, yine tartışmalı bir kararla dündemde. 

Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre belediye ‘Yıldıztabya Mahalesi 2’nci Kısma’ ilişkin imar planı hazırladı. Planın açıklama raporunda Mahalle sınırları içerisindeki riskli alanda yer alan yapıların çoğunluğunun kötü ve orta kalitedeki yapılardan oluştuğuna, iyi nitelikteki yapılaşmann da az sayıda bulunduğuna dikkat çekildi.

12 KATA KADAR YAPILAŞMA İZNİ

Raporda asıl dikkat çeken bölüm ise bölgede 'riskli alan ilanı'ndan önce yürürlükte olan plan şartlarına dönülmesine karar verilmesi oldu. Üstelik çoğunlukla düşük katlı binaların yer aldığı mahallede inşa edilebilecek maksimum kat sayısı 12 olarak belirlendi.

Planlama alanın yüzde 38,24’üne tekabül eden, yaklaşık 40 bin 206 metrekarelik kısmı ‘konut alanı’ olarak ayrıldı. Alanın yüzde 4,81 dini ibadet alanı fonksiyonuna geçirilirken 7 bin 276 metkarelik kısmı da eğitim tesis alanı olarak kaydedildi. Alana iki adet ilkokulun yapılması öngörülürken alanın yüzde 38’i sosyal kamusal tesisler ile yeşil alan, yüzde 23’ü ise yol ve trafo alanı olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar