'Reza Zarrab serbest, fotoğraf 10 gün önce çekildi'

'Reza Zarrab serbest, fotoğraf 10 gün önce çekildi'
'Cezaevinde olmayabilir ama FBI’ın güvenlik sağlama amaçlı gözetiminde olabilir.'

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu delen ve mahkermede itirafçı olan İran asıllı Türkiye vatandaşı Reza Zarrab'ın bir restorantta çekilen fotoğrafı üzerine yorumda bulundu. Zarrab'ın artık serbest olduğunu söyleyen Zeyrek, fotoğraf içinse "Fotoğraf 10 gün önce değil, daha eskiden çekilmişti" iddiasında bulundu.

Deniz Zeyrek'in Hürriyet'te "Umut Ali diplomatik diyalogsuzluk kurbanı" başlığıyla bugün yayımlanan yazısının bir kısmı şöyle:

NUSRET DURURKEN NOBU’YA GİDER Mİ ZARRAB?

Reza Zarrab’ın son fotoğrafı ilginç bir tartışma başlattı. Hepimiz itirafçı olduğu için savcı ile anlaştığını ve 15 yıl yerine 2-3 yıl cezaevinde kalacağını düşünüyorduk. Hatta cezaevi gardiyanına rüşvet verdiği için biraz uzayabilirdi de...
Peki, o halde 10 gün önce New York’un ünlü restoranı Nobu’da çekildiği söylenen fotoğraf nereden çıktı? Hürriyet’in New York Temsilcisi Razi Canikligil, dünkü haberinde böyle bir durumun ancak FBI ajanlarının göz yumması ile gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekti.
Sırf Zarrab’a 50 bin dolar karşılığı sigara, C vitamini getirdi diye gardiyana 36 ay hapis cezası istenen bir ülkede, FBI ajanlarının böyle bir riski alacağını sanmıyorum.
Benim aklıma iki seçenek geliyor:
1) Zarrab serbest.
2) Fotoğraf 10 gün önce değil, daha eskiden çekilmişti.
Amerikalı bir meslektaşımız da üçüncü bir ihtimali şu sözlerle dile getiriyor: "Cezaevinde olmayabilir ama FBI’ın güvenlik sağlama amaçlı gözetiminde olabilir. Sanık hükümet tanığı olmayı garanti etmişse bu tür ayrıcalıklar tanınabilir."
Bu ihtimal doğruysa o gece NOBU’nun kapısında güvenlik için FBI ajanları bekliyordur. Yakında Zarrab’ı özlem gidermek için gittiği Manhattan’daki Nusret lokantasında görürsek şaşırmam.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN:

Öne Çıkanlar