Reuters: ABD Türkiye'ye yaptırımları her an ilan edebilir

Reuters: ABD Türkiye'ye yaptırımları her an ilan edebilir
Reuters haber ajansı, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri sebebiyle yaptırım getirme hazırlığında olduğunu duyurdu.

Reuters haber ajansının ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre ABD yönetimi, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri sebebiyle yaptırım getirme hazırlığında olduğu belirtildi.

ABD'li dört farklı yetkiliye dayandırılan haberde, "Ankara'yı öfkelendirecek ve müstakbel Joe Biden yönetimiyle ilişkileri karmaşık hale getirecek" yaptırımların her an ilan edilebileceği ifade edildi.

Söz konusu yaptırımların, Savunma Sanayii Başkanlığı ile kurumın başkanı İsmail Demir'e yönelik olacağı da iddialar arasında.

Ajansa konuşan ve ismi açıklanmayan  Türkiyeli bir yetkili ise, ABD yaptırımlarının geri tepeceğini ve iki NATO üyesi arasındaki ilişkiyi zedeleyeceğini söyledi.

"Yaptırımlar sonuç vermez, geri teper, ilişkilere zarar verir" diyen yetkili, "Türkiye bu sorunları diplomasi ve müzakere yoluyla çözmekten yana. Tek taraflı dayatmaları kabul etmeyeceğiz" ifadesini kullandı. (BBC/Sputnik)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar