Restoranda öldürülen avukatın kardeşi: Ablam defalarca şikayetçi oldu

Restoranda öldürülen avukatın kardeşi: Ablam defalarca şikayetçi oldu
Tuzla'da restoranda öldürülen avukat Dilara Yıldız'ın kardeşi Merve Yıldız, 'Defalarca şikayet etti, Ama tutuklamadılar. Hiçbir önlem almadılar" diye konuştu.

İstanbul Tuzla'da silah zoruyla götürüldüğü restoranda öldürülen 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız'ın kız kardeşi, "Ablam defalarca şikayetçi oldu. Fakat biz hiçbir kadınımızı koruyamadığımız gibi, benim ablamı da koruyamadık" dedi. Merve yıldız, eski uzman çavuş olan Oktay Dönmez hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğunu da belirtti.

Olay dün saat 22.00 sıralarında Tuzla Cami Mahallesi'nde bulunan bir restoranda meydana geldi. 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız, kendisini ölümle tehdit eden eski nişanlısı Oktay Dönmez (29) ile restorana geldi. Bir süre sonra masaya gelen siparişlerin yenmesinin ardından Dilara Yıldız'ın 3 arkadaşı daha restorana girdi. Durumdan şüphelenen arkadaşları polise ihbarda bulundu. Daha sonra bir polis memurunun içeri girdiğini gören Dilara Yıldız ayağa kalktı. Bunun üzerine Oktay Dönmez de ayağa kalktı ve Yıldız'a 2 el ateş etti. Yıldız yere düştükten sonra ise ateş etmeye devam etti. Daha sonra Yıldız'ın yanında bulunan arkadaşlarına silah doğrulttu, fakat silah ateş almadı. Bunun üzerine polis ekipleri şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Şüpheli Dönmez adliyeye sevk edildi.

Dilara Yıldız'ın kardeşi Merve Yıldız şunları anlattı:

"Günler öncesinden ultra güvenlikli olarak kiralanan sitenin içine giriyor, kapısını kırıyor. Dairesinde kalıyor, tehdit ediyor ve bu kişinin uzaklaştırma kararı var. Bu kişi sonra ablamın memleketten dönmesini bekliyor günlerce. Ablam memleketten dönüyor, kapıda yakalıyor. Sonra bir şekilde ablam onu kandırıp buraya getiriyor çünkü o burayı bilmiyor. Ablam Tuzla'yı biliyor. Kendisi uzman çavuş. Polis karakolunun burada olduğunu biliyor ablam. Kurtulmak için geliyor çünkü silahı kafasına dayayıp tüm malını almak için imza attırmaya çalışıyor evde. Ablam imza atmıyor senete. Kurtulmak için getiriyor belki biri görür diye" dedi. 

'DELİ TAKLİDİ YAPARAK KURTULACAĞINI DÜŞÜNÜYOR'

Ablasının eski nişanlısının uzaklaştırma kararı olduğunu söyleyen Yıldız, "Ablam defalarca şikayetçi oldu. Fakat biz hiçbir kadınımızı koruyamadığımız gibi, benim ablamı da koruyamadık. Türk milleti olarak şimdi sesimizi duyurma zamanı. Benim ablamın sesi olun. Şimdi kendisi deli taklidi yapıyor. Deli taklidi yaparak çıkabileceğini düşünüyor. Ama çıkmasına izin vermeyin. Benim ablamın sesi olun. Benim ablam sesini çıkaramadı. Defalarca şikayet etti, 'Seni kana boğacağım.' mesajları vardı. Ama tutuklamadılar. Hiçbir önlem almadılar" diye konuştu. 

'AİLESİ FUHUŞ ÇETESİNE ÜYEYMİŞ'

Yıldız, son olarak şunları söyledi: "Benim ablam avukat onlarca kadının hakkını savundu. Güçsüz kadınların yanında oldu. Ama biz ablamı koruyamadık. Onlar ayrılalı 5 ay oldu. 5 aydır ablamın uzaklaştırma kararı var. 5 aydır ablamın mal varlığına el koymak için tehditler etti. Kendisi zaten uzman çavuş değilmiş. Ablam onu ailesinin fuhuş çetesine üye olduğunu öğrendiği için bıraktı. Ayrıldı ondan ama o ablamın peşini bırakmadı. Ben ağlamıyorum ben dik duruyorum. Tüm kadınlar için dik duracağım. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar