Renault Clio'nun fiyatı bir günde 114 bin TL zamlandı

Renault Clio'nun fiyatı bir günde 114 bin TL zamlandı
Türkiye ekonomisi iktidarın aldığı kararlar neticesinde her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Ekonomik krizin en çarpıcı örneklerinden biri ise otomotiv sektöründe yaşandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) üst üste aldığı faiz indirme kararları sonrası Türk Lirası tarihinin en değersiz seviyesine geriledi.

Döviz kurunda sıçramalı artışlara neden olan bu durum, enflasyonu da katlanamaz noktalara yükseltiyor.

Temel ihtiyaç maddelerinde marketler satışlara kota getirirken, insanlar ekmek almakta bile zorlanıyor. 

 Birçok sektörde yerli ve yabancı üretim ürünlere ardı arına zamlar gelmeye devam ediyor. Bunlardan en çarpıcılarından biri ise otomotiv sektöründe yaşandı.

Otomobil piyasasını yakından takip eden isimlerden olan ekonomist Emre Özpeynirci, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, 2021 model Yeni Clio'nun dünkü ve bugünkü güncel fiyat listesini paylaşarak, bir günde gelen dev zammı gösterdi.

Buna göre, Clio'nun en ucuz modeline bir günde 114 bin Türk Lirası zam geldiği göründü. Dün 247 bin TL olan Joy 1.0 Sce 65 bg model Reno Clio araç, bugünkü güncel listede 361 bin TL fiyatıyla yer aldı. 

Özpeynirci paylaşımında "Türkiye’de üretilen en ucuz Clio’nun bile fiyatı 361 bin TL olmuşsa artık konuşacak bir şey kalmadı" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar