Rehabilitasyon merkezinde engelli kişiye 'kayıtsız' kalınmasına soruşturma

Rehabilitasyon merkezinde engelli kişiye 'kayıtsız' kalınmasına soruşturma
Konya'da Ereğli Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde, yere düşen bedensel engelliye kurum görevlilerinin kayıtsız kaldığına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Ereğli Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde 28 Temmuz'da meydana gelen olayda, merkezde bakımı yapılan ismi açıklanmayan bedensel engelli kişinin yere düşüp, sürünerek odaya gitti. Bu duruma görevlilerin kayıtsız kalmasına ait güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı.

Görüntülerde koridorda yere düşen bedensel engelli kişiyi fark eden iki kadın görevli, yanına gelip bir süre konuşuyor, ardından ayrılıyor. Engelli, yerde yatıp ve oturduktan sonra sürünerek odaya girmeye çalışırken çalışanların da bu durumu umursamadıkları görüldü.

Yaşanan olayın rehabilitasyon merkezince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından sorumlular hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı. İdari soruşturma kapsamında sorumlulara gerekli idari cezaların uygulandığı, adli soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi. (DHA)

Öne Çıkanlar