Ramazan Aydoğdu ve gazeteci Metin Cihan hakkında TÜGVA belgelerini sızdırma gerekçesiyle hapis istemi

Ramazan Aydoğdu ve gazeteci Metin Cihan hakkında TÜGVA belgelerini sızdırma gerekçesiyle hapis istemi
TÜGVA belgelerinin sızdırıldığı iddiası üzerine Ramazan Aydoğdu hakkında 10,5 yıla kadar, belgeleri haberleştiren gazeteci Metin Cihan hakkında ise 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ramazan Aydoğdu’nun, Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) ait bilgisayarlardan rıza dışında ve hakkı olmadan vakıf dosyalarına erişim sağladığı, haksız şekilde elde ettiği dosyaları manipüle ederek şüpheli Cihan Yücel’e (Metin Cihan) gönderdiği iddia edildi.

KİŞİSEL VERİ SAYILDI

İddianamede, Yücel ile Aydoğdu’nun, söz konusu kişisel veri niteliğindeki belgeleri, fikir ve eylem birliği içinde ve maddi iştirak halinde hareket ederek herkese açık sosyal medya hesaplarından paylaştıkları kaydedildi.

'BELGE İÇERİKLERİNE MÜDAHALE EDİLDİĞİ KANAATİNE VARILDI'

Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin kullandığı Twitter hesaplarındaki video içeriğinde yer alan belirli klasörlerin aynı olduğu, bazılarının değiştirme tarihlerinin farklı olduğu, Cihan Yücel tarafından excel formatında paylaşılan bir kısım belge içeriklerinin 2016-2018 yıllarına ilişkin verileri içerdiği anlatılırken bu dosyaların birçoğunun değiştirme tarihlerinin 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin olduğu, dosya kapsamında tespiti yapılamayan bahse konu belge içeriklerine müdahale edildiğine ilişkin kanaate varıldığı da belirtildi.

ÜZERİNE ATILI SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

İddianamede, Ramazan Aydoğdu’nun soruşturma aşamasında alınan ve suçlamaları reddettiği ifadesinin suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirildi.

BELGELERİ VERENE 10,5 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

İddianamede, Ramazan Aydoğdu’nun, 'verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' ve 'sistemi engelleme, bozma verileri yok etme veya değiştirme' suçlarından 3 yıl 9 aydan 10,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Cihan Yücel’in ise 'verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. (ANKA/Fahrettin Öztürk)

Öne Çıkanlar