'Rakka müjdesi yakındır'

'Rakka müjdesi yakındır'
Demokratik Suriye Güçleri, Rakka'nın özgürleştirilmesinin yakın olduğu olduğunu açıkladı. IŞİD'den alınan bölgeler Rakka Sivil Meclis'i tarafından...

Demokratik Suriye Güçleri, Rakka'nın özgürleştirilmesinin yakın olduğu olduğunu açıkladı. IŞİD'den alınan bölgeler Rakka Sivil Meclis'i tarafından yönetilecek. Tabka operasyonunun görüntüleri de yayınlandı.

HABER MERKEZİ – Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin desteğiyle QSD'nin Rakka operasyonu sürüyor. Tabka'nın doğusunda yer alan Acel Xerbî ve Acel Şerqî köylerinde dün akşam yoğun çatışmalar yaşandı.  İki köy IŞİD'den alındı. Alınan bilgilere göre, IŞİD, baraj çevresini ağır silahlarla doğu tarafından bombalıyor.

Demokratik Suriye Güçleri, Rakka operasyonu ile ilgili bilgi verdi. Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed tarafından El-Menaxir’de yapılan açıklamada, Rakka Sivil Meclisi üyeleri ve Fırat’ın Gazabı Komutanları da hazır bulundu. Açıklamada, "Güçlerimiz, Rakka kentinin ve köylerinin DAİŞ teröründen kurtarılması amacıyla Rakka'nın Özgürleştirilmesi 3. Aşaması kapsamında 2 kanattan ilerledi. Rakka'nın doğusundaki Bîr El-Hiba kanadından 540 km2’lik alanı özgürleştirdi. Bölgede çeteler için stratejik olarak önemli yerlerden olan El-Kerama Kasabası da yer alıyordu. Güçlerimiz Ebû Xeşeb kanadından 100 km2 genişlikteki alanı çeteleden temizledi. Böylece toplamda kurtarılan alan 640 km2’ye çıktı. Bu alanda birçok köy ve mezra bulunuyor. Kurtarılan bölgelerdeki sivil halk, güçlerimiz tarafından çetelerden kurtarıldı. Uzman ekiplerimiz, kurtarılan köyleri mayınlardan temizledi ve köylülerin evlerine dönmelerini sağladı" denildi.

RAKKA'NIN DOĞUSU IŞİD'DEN TEMİZLENDİ 

Açıklamada, Demokratik Suriye Güçleri'ne uluslararası koalisyon güçlerinin havadan desteği ile operasyonun devam ettiği ve Rakka'nın doğu bölgesinin büyük bir kısmının IŞİD'den temizlendiği bilgisi verildi.  Açıklamada, "Kurtarılan bölgelerin yönetiminin Reqqa Sivil Meclisi tarafından yürütüleceğini bir daha tekrar ediyoruz. QSD güçlerimiz, aktif bir şekilde bölgenin savunmasını yapacak ve sivilleri terörist DAIŞ çetelerinden koruyacak" denildi.

FIRAT'IN ETRAFINDAKİ KÖYLER TEMİZLENİYOR 

QSD Komutanı Welat Agiri, Fırat’ın Gazabı Hamlesi ile ilgili bilgi verdi. Welat Agirî, 16 Şubat 2017'de Rakkalıların kurtarılması için Fırat’ın Gazabı Hamlesi 3. Aşaması’nın başlatılıdığını söyleyerek, "Fırat’ın Gazabı Hamlesi 3. Aşaması Eylem Odası savaşçıları Rakka operasyonuna Bîr El-Heba ve Ebû Xeşeb kanatlarından başladı ve Cezera Köyü ile El Kerama Kasabası tarafından ilerledi. Dêrezor Askeri Meclisi, Dêrezor ve Rakka arasında bağlantıyı kesti. Bîr El-Heba kolunda savaşçılar, Fırat suyunun etrafındaki köyleri DAIŞ çetelerinden temizledi" dedi.

HER İKİ KOL BİRLEŞTİ

Her iki kolun Cezera Köyü yakınlarında birleştiğini belirten Komutan Welat Agiri, "Her iki kanat birleştiğinde, savaşçılar Cezera Köyü’nü çevreledi. Çeteler, bulundukları evlerde, köyün etrafındaki tepelerin arkasında ve daha önce kazdıkları tünellerde saklandı. Cezera Köyü’nü kurtarıp Xes Icêl Köyü’ne ilerledik" diye konuştu.

Bölgedeki okulların IŞİD tarafından yıkıldığını söyleyen Welat Agiri, IŞİD'in bomba yüklü araçlarla Cezera Köyü’ne tekrar girmeye çalıştığını belirtti. Agiri, şu bilgileri verdi: "Savaşçılar çetelerin tüm girişimlerini boşa çıkardı. Bölgede çıkan çatışmalarda onlarca çete öldürüldü, çok sayıda silah ve cephane ele geçirildi."

'20 KM YAKLAŞTIK'

QSD komutanı Welat Agiri El-Kerama Kasabası’nın kurtarılmasına yönelik de şu değerlendirme de bulundu: "Günlerce süren çatışmaların ardından kasaba kurtarıldı ve çetelerden temizlendi. Çetelerin tekrar kasabayı işgal etme girişimleri, savaşçılarımız tarafından boşa çıkarıldı. Rakka’nın doğusundan kente 20 km yaklaştık."

TABKA OPERASYONU

Dün akşam Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları, Tabka Barajı’na bir adım daha yaklaştılar. Savaşçılar yürüttükleri operasyonda sivil halkın can ve mal güvenliği için çok dikkatli ve emin adımlarla operasyonu yürütüyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin yürüttüğü operasyonun görüntüleri ANHA'nın kameralarına yansıdı. Görüntülerde savaş uçaklarının hava operasyonu da açıkça görülüyor.

 

 

EL KERAMA KASABASI

QSD savaşçıları, El-Kerama Kasabası’nı dün IŞİD'den temizledi. Kasabadan ilk görüntüler ANHA'da yayınlandı…

Öne Çıkanlar