Rafael Nadal Fransa Açık'ta 14. zaferine ulaştı

Rafael Nadal Fransa Açık'ta 14. zaferine ulaştı
Fransa Açık tek erkekler finalinde Casper Ruud'u 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Rafael Nadal, kariyerinin 14. Fransa Açık zaferini elde etti.

Sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta tek erkekler finalinde 5 numaralı seribaşı Rafael Nadal ve 8 numaralı seribaşı Casper Ruud karşı karşıya geldi. 

İlk kez grand slam turnuvasında final heyecanı yaşayan 23 yaşındaki Ruud'a karşı 2 saat 18 dakika süren karşılaşmada setleri, 6-3, 6-3, 6-0 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrılan 36 yaşındaki Nadal, Fransa Açık'ta şampiyon oldu.

Fransa Açık'ta 14. şampiyon olan İspanyol raket, bu son başarısıyla da toplamda 22. grand slam şampiyonluğuna ulaştı.

Avustralya Açık'ta elde ettiği şampiyonlukla yirmişer grand slam şampiyonluğu bulunan Roger Federer ve Novak Djokovic'i geçerek tek erkeklerde en çok grand slam zaferi yaşayan tenisçi unvanını elde eden Nadal, Fransa Açık'taki zaferiyle de toplamda 22. grand slam şampiyonluğuna ulaştı ve en yakın rakipleriyle arasındaki farkı ikiye çıkardı.

Maçın ardından Rafael Nadal, emekliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İspanyol raket, "Şampiyonluk ve final, bana devam etmek için motivasyon veriyor. Gelecekte neler olacağını bilmiyorum ama savaşmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar